U Zagrebu održana ”Širokobriješka večer”

Tradicionalno godišnje okupljanje Širokobriježana u Zagrebu ”Širokobriješka večer” održana je u petak, 4. prosinca, u restoranu Gastro Globus na Zagrebačkom Velesajmu.

Širokobriješka večer tradicionalno je godišnje okupljanje Zagrepčana podrijetlom iz Širokoga Brijega, njihovih obitelji i prijatelja, to je ujedno večer koja redovito ima i dobrotvorni i kulturni karakter.

Prvenstveni cilj organiziranja ovakvih susreta je međusobno druženje, upoznavanje, pomaganje i zadržavanje društvene i duhovne povezanosti Širokobriježana i prijatelja.

”Prvo ovakvo okupljanje održano je prije više od 20 godina, a odaziv je i dalje na zavidnoj razini. Svima nama, kao članovima ove Zajednice, upravo je to najveći poticaj da ustrajemo u zajedničkom radu i ostvarenju organizacije ove višegodišnje tradicionalne večeri koja istovremeno objedinjuje mladost i mudrost, tradiciju i običaje kroz glazbu i ples. Zahvalni smo svim uzvanicima na ukazanom povjerenju”, istaknuli su članovi Zavičajne zajednice Široki Brijeg u Zagrebu.

Za glazbeni dio večeri i zabavnu atmosferu na plesnom podiju u restoranu Globus pobrinuli su se „Širokobriješki dukati“, poznati pod nazivom Trocadero Band.

Kao i prethodnih godina, priređena je bogata i raznovrsna tombola sponzorirana od strane prijatelja i donatora Zavičajne zajednice.

Cijena ulaznice za odrasle osobe iznosila je 200 kuna, dok je cijena za studente bila 100 kuna.

(www.jabuka.tv)

24 komentara

Komentiraj: