Izbornik hrvatske reprezentacije odradio trening sa Širokobriježankama

Izbornik nogometne U-17 reprezentacije Hrvatske, Dario Bašić, u subotu je u kampu ”Musa-Karačić” na Mostarskom blatu odradio trening s igračicama Širokog Brijega.

Izbornik Bašić je odveo Hrvatsku do četvrtfinala Svjetskog U-17 prvenstva igranom u listopadu i studenom ove godine u Čileu.

”Prvo se želim zahvaliti svojim prijateljima iz ŽNK Široki Brijeg, dugogodišnji sam prijatelj s trenerom Kvesićem što kroz fakultet što kroz nogometne terene. Kad su me pozvali da napravimo jedan pokazni trening i jednu varijantu sadržaja onoga što smo mi radili u pripremama za Čile, sigurno da me to jako veselilo. Specifično je s obzirom na to da nikad nisam imao priliku raditi sa ženskim nogometnim klubom tako da mi je to bio još jedan izazov više jer postoji, normalno, razlika između muškog i ženskog nogometa,” priča za portal Jabuka.tv 29-godišnji izbornik Bašić.

29-godišnji izbornik i trener zadovoljan je onime što su mu prikazale nogometašice Širokog Brijega na treningu, a ujedno je pohvalio klub te je kazao kako je oduševljen nogometnim kampom ”Musa-Karačić”.

”Bio sam oduševljen kako su ‘polovili’ te sadržaje, na početku treninga imaju problema, ali vidljiva je progresija i one te probleme vrlo brzo rješavaju i stvarno je vidljivo da treneri jako dobro s njima rade. Veseli me da je ovdje jako velika brojka nogometašica i da je ženski nogomet na vrlo visokoj razini, a to je usko povezano s NK Široki Brijeg gdje me oduševio ovaj trening kamp i ljudi oko kluba – mislim da to funkcionira na jednoj vrlo visokoj razini. Također, radujem se nedjeljnom derbiju Širokog Brijega i Sarajeva i kad god bude prilike sigurno je da ću ovdje opet biti gost”, zaključio je u razgovoru za portal Jabuka.tv izbornik hrvatske U-17 reprezentacije Dario Bašić.

Uz izbornika Bašića, trening je s mlađim uzrastima ŽNK Široki Brijeg odradio kondicijski trener NK Široki Brijeg Damir Crnjac koji je također odradio i dio treninga s prvom momčadi ŽNK Široki Brijeg. Naravno, uz spomenuti dvojac, trener nogometašica Širokog Brijega Ivan Kvesić radio je paralelno s izbornikom Bašićem.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

1 komentar

Komentiraj: