U Vitini akcija policije, pronađena droga i laboratorij za uzgoj indijske konoplje

U mjestu Vitina, zaseok Doci, općina Ljubuški, u tijeku je velika akcija koja je zavedena s ciljem suzbijanja neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Ova akcija zavedena je prije nekoliko mjeseci, kada su istražitelji PU Ljubuški došli do operativnih saznanja da D. J. (30) iz Vitine proizvodi veću količinu indijske konoplje koja je namijenjena za prodaju na ilegalnom tržištu.

O tim saznanjima policija je izvijestila Županijsko tužiteljstvo, a danas u 12:00 h, temeljem naredbe za pretres izdan od strane Općinskog suda u Ljubuškom, otpočeo je pretres obiteljske kuće i pratećih objekata koje koristi D. J. Prilikom pretresa u štali je pronađen svojevrsni laboratorij za uzgoj indijske konoplje, te automatska puška marke AK 47 (Kalašnjikov) s pripadajužim spremnikom za streljivo.

Točna količina pronađene opojne droge bit će poznata po završetku očevida, a prema preliminarnim procjenama riječ je o više od 250 stabljika indijske konoplje, visine do 150 cm, zasađenim u saksijama, zatim o približno 60 pikiranih stabljika (sadnica), a pronađena je i vreća puna suhe zeljaste tvari, koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu.

Nadalje, pronađeno je približno 40 UV lampi, koje se koriste kako bi se ubrzao rast stabljika indijske konoplje, a pronađeni su i sustav ventilacije, koji je stabljikama osiguravao svježi zrak, kao i sustav za navodnjavanje. U tijeku je očevid kojeg vrše dežurna županijska tužiteljica i policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški, a D. J. (30) je lišen slobode, te će se nad njim izvršiti kriminalistička obrada.

Po završetku kriminalističke obrade policija će javnost izvijestiti o rezultatima, a kasnije tijekom dana objavit će se fotografije.

Policijski komesar Zoran Galić povodom ove akcije izjavio je slijedeće: “Današnja akcija nije slučajni ni izolirani uspjeh. Ona je jedna u kontinuitetu uspješnih akcija zapadnohercegovačke policije u borbi protiv zlouporaba opojnih droga, i kao takva pokazatelj je naše odlučnosti da se svim raspoloživim resursima suprotstavimo tome zlu”.

Komesar Galić podsjetio je od 01. srpnja 2007. godine do danas, odnosno u razdoblju otkako se on nalazi na čelu Uprave policije MUP-a ŽZH, ovo sto i četrdeset četvrta uspješna akcija u suzbijanju zlouporaba opojnih droga. “U ovom razdoblju Županijskom Tužiteljstvu smo podnijeli izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv 114 osoba, zaplijenili smo velike količine raznih vrsta opojnih droga, a zahvaljujući informacijama do kojih smo mi došli svojim operativnim radom, a koje smo proslijedili drugim policijskim agencijama, izvršene su dvije značajne zapljene opojnih droga u drugim dijelovima FBiH”.

Ovom prilikom policijski komesar Galić istaknuo je rad Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški, te je šefu Odsjeka i svim istražiteljima čestitao na uspješnoj akciji, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.4 komentara

  • takve face umjesto da su u zatvoru na slobodi su,nađu u nekog u đžepu trave malo pa mu prijete zatvorom a ove sto uzgajaju travu i ne vide,adnici

  • Zanimljiv naziv labaratorij evo genijalcima koji to pišu značenje riječi s Wikipedije

    Laboratorij (od latinske riječi labor = “posao” ili “rad”) organizacijsko- je radna cjelina u kojoj se izvode različita ispitivanja posebnom opremom i uređajima.

    Tko zna možda netko i pročita

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.