U Veroni uhićena trojica Mostaraca, među kojima i brigadirov sin

Tri osobe bosanske nacionalnosti, bez krova nad glavom u Italiji, uhićene su u zasjedi koja im je postavila policija istočno od autoceste Milan – Verona. Od uhićene trojke zaplijenjena su i dva uređaja za ometanje centralnog zaključavanja automobila – stoji u policijskom izvješću iz Verone. Nikako nije riječ o nekakvim beskućnicima iz Bosne, nego o Mostarcima,  pripadnici tzv. zlatne generacije.

Kako pogled.ba doznaje, riječ je o Josipu Udovčiću (25), Darku Drinovcu (27) i Miši Krešiću (27). Naime, karabinjeri su prethodno dobili novo upozorenje o krađama parkiranih vozila na području općina Desenzano DG (BS), Soave (VR) i Sommacampagna (VR). Agenti su najposlije uočili traženi mercedes kabriolet, i to parkiran ispod tende ispred ulaza u unajmljenu sobu, te trojicu muškaraca koja su se, uočivši policijska kola, pokušala izgubiti u prometu. Međutim, već su bili opkoljeni. U prtljažniku smeđeg mercedesa su pronađena pokretna računala, koja su, sumnja se, za jutra otuđena iz sedam provalnih krađa.

Trojka je zadržana u pritvoru do 7. studenoga, kada im je zakazano novo sudsko ročište. Tako je i dalje neizvjesna sudbina trojice Mostaraca, od kojih je jedan sin brigadira HVO-a i člana Županijskog vijeća Časnog suda HSP-a BiH, dok je drugi sin bivšeg ravnatelja jednog javnog poduzeća. Za razliku od njih, treći je već ranije osuđivan za tragičan slučaj koji je također bio vezan za Italiju. Naime, prije više od dvije godine Sud BiH ga je osudio na 18 mjeseci zatvora zbog krijumčarenja ljudima na relaciji Mostar – Ancona. Čim je izašao iz zatvora, očito se uputio u novu avanturu, ali ni ovoga puta nije imao sreće.

Kako navode iz ovog suda, između ostalih, on je osuđen jer je 7. prosinca 2006. u mostarskom mjestu Bišće polje dogovorio ilegalno prebacivanje Ferida Sulejmanovića i njegova rođaka Sejde Seferovića iz Bosne u Italiju, i to za novčani iznos od 8.500 KM, kod Zadre ih je smjestio i sakrio u skučeni i zagušljivi dio kabine teretnjaka kojim je prevozio prljavi škart aluminija, tzv. šljaku za Italiju i koju je, kao vozač Autoprijevoza, utovario u Aluminijskom kombinatu u Mostaru. Dvojica ilegalnih imigranata su se ugušila, što je otkriveno po dolasku trajekta u Anconu. Mladi vozač je sve to negirao, a u optužnici stoji da je čak htio i prikriti smrt ovih nesretnika.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.