Je li beogradska baka Slava (117) najstarija osoba na svijetu?

Baka Slava Ivančević iz beogradskog naselja Karaburma, Srbija, mogla bi biti najstarija osoba na svijetu. Baka Slava je prije nekoliko mjeseci 117. mjeseci ugasila rođendanske svjećice, piše Kurir. Njen status najstarije osobe na svijetu postao je očit nakon posljednjeg popisa stanovništva kojim je ustanovljeno kako je baka vjerojatno posljednja živuća osoba s prostora Balkana koja je rođena u pretpošlom stoljeću, u vrijeme Austro-Ugarske.

Slava Ivančević rođena je 10. srpnja 1894. godine u Bihaću, a nakon rata se seli u Karaburmu. Nedavno je pokopala sina, koji je umro u devedesetoj godini života, a živi s kćeri od 83 godine.

„Svi me pitaju kako sam doživjela ovoliko starost. Recept je jednostavan, čašica rakije i mentol bomboni – objašnjava baka Slava.

„Otkad se pročulo da ima 117 godina, svi joj žele pomoći, a do jučer nismo mogli ni dokumente izvaditi. Nakon popisa odmah je u posjeti bilo općinsko izaslanstvo, svi su se htjeli slikati s njom, da joj pomažu i ispunjavaju želje. Nije ih htjela primiti – ispričala je unuka Mira.

Baka Slava je za dvije godine starija od Besse Cooper i Marie Gomez Valentim, dvije starice koje imaju 115 godina, a koje su njenog otkrića bila glavne pretendentice za mjesto najstarije osobe na svijetu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.