U utorak novi solistički koncert Nikoline Vukoje u Širokom Brijegu

U utorak 21. studenoga u Franjevačkoj galeriji Široki Brijeg Nikolina Vukoja održat će solistički koncert, s početkom u 19 sati.

Ovaj koncert jedan je u nizu koncerata koje mlada širokobriješka glazbenica organizira u okviru svojega poslijediplomskoga specijalističkoga studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Flautistica Nikolina Vukoja nastupit će uz glasovirsku pratnju umjetničkoga suradnika Domagoja Guščića, a na programu će biti djela Franka Martina, Pyotra Ilyicha Tchaikovskoga, Božidara Kunca i Lowella Liebermanna.

Podsjetimo, Nikolina Vukoja i u travnju je – s različitim djelima na programu – održala solistički koncert u Franjevačkoj galeriji, kada je oduševila nazočnu publiku koja je galerijski prostor ispunila do posljednjega mjesta.

U “pozitivnoj priči” za portal Jabuka.tv Nikolina je otkrila da glazbu doživljava kao “slatki napor”.

“‘Napor’ iz razloga što, da bi došla do točke u kojoj najbolje prezentiram sebe, a to je javni nastup, prethode sati i sati vježbanja, odricanja, živciranja i dolaska do onoga ruba kada želiš razbiti instrument jer nakon 5.000 ponavljanja opet pogriješiš na tehnički zahtjevnom mjestu, ne pogodiš pravu boju tona i sl. i na kraju odustaneš jer jednostavno ne možeš više. Ali, nakon pauze te opet nešto vuče da kreneš ispočetka. I onda nakon toliko truda dođe taj ‘slatki trenutak kada izađeš na pozornicu pred publiku i više nema prostora za razmišljanje o stvarima koje su se događale tijekom vježbanja. To je trenutak kada sviraš iz duše, najbolje što možeš u tom trenutku”, opisala je tada Nikolina svoja iskustva za portal Jabuka.tv.

>> Pročitajte i: Pozitivna priča: Nikolina Vukoja – glazbenica koja je pregazila trnje na putu do uspjeha

Nikolina Vukoja (Split, 1992.) glazbeno obrazovanje započela je u Glazbenoj školi Široki Brijeg. Nakon završenoga prvoga razreda srednje glazbene škole, zbog želje za proširivanjem svojega znanja, odlazi u Zagreb, gdje školovanje nastavlja u Glazbenoj školi Pavla Markovca. Godine 2011. upisuje Akademiju za glasbo u Ljubljani – smjer flauta, gdje je 2016. diplomirala u klasi prof. Karoline Šantl Zupan te kod koje se trenutno nalazi na poslijediplomskom specijalističkom studiju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Svoj talent, znanje i umijeće svjedočila je na brojnim koncertima kao solistica, članica raznih komornih sastava, puhačkoga i simfonijskoga orkestra diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Mađarske, Njemačke, Belgije. Usavršavala se kod uglednih flautista i pedagoga kao što su: Laura Levai – Askin, Ana Domančić – Krstulović, Renata Penezić, Tamara Coha – Mandić, Lucia Rizzello, Matej Zupan, Karolina Šantl – Zupan, Dejan Gavrić, Stephanie Winker.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.