Nikolina Vukoja solističkim koncertom oduševila Širokobriježane

Širokobriješka flautistica Nikolina Vukoja u subotu je u Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu održala solistički koncert u okviru svojega poslijediplomskoga specijalističkoga studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Posjetitelji koncerta uživali su u djelima skladatelja A. Coplanda, E. Cartera i C. Francka, a mlada Širokobriježanka nastupila je uz glasovirsku pratnju umjetničkoga suradnika Domagoja Guščića.

Nakon solitičkoga koncerta u Širokom Brijegu, Nikolina Vukoja u nedjelju će održati još jedan koncert u Mostaru u Galeriji kraljice Katarine Kosače u 19.30 sati, a ulaz je opet slobodan.

Nikolina Vukoja (Split, 1992.) glazbeno obrazovanje započela je u Glazbenoj školi Široki Brijeg. Nakon završenoga prvoga razreda srednje glazbene škole, zbog želje za proširivanjem svojega znanja, odlazi u Zagreb, gdje školovanje nastavlja u Glazbenoj školi Pavla Markovca.

Godine 2011. upisuje Akademiju za glasbo u Ljubljani – smjer flauta, gdje je 2016. diplomirala u klasi prof. Karoline Šantl Zupan te kod koje se trenutno nalazi na poslijediplomskom specijalističkom studiju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Svoj talent, znanje i umijeće svjedočila je na brojnim koncertima kao solistica, članica raznih komornih sastava, puhačkoga i simfonijskoga orkestra diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Mađarske, Njemačke, Belgije.

Usavršavala se kod uglednih flautista i pedagoga kao što su: Laura Levai – Askin, Ana Domančić – Krstulović, Renata Penezić, Tamara Coha – Mandić, Lucia Rizzello, Matej Zupan, Karolina Šantl – Zupan, Dejan Gavrić, Stephanie Winker.

(www.jabuka.tv)10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.