U tijeku izgradnja nove bazne stanice mobilne mreže u Gornjoj Britvici

Proteklih dana krenula je instalacija odašiljača za novu baznu stanicu GSM mreže u širokobriješkom selu Gornja Britvica.

Odašiljač se gradi na lokaciji Bili brig, u neposrednoj blizini trafo-stanice za zaseok Prusine. Izgradnjom ovog odašiljača nastoji se poboljšati pokrivenost područja Gornje Britvice i zaseoka Korita koji su do sada imali loš ili gotovo nikakav signal mobilne mreže, piše Izbicno.info.

Riječ je o projektu koji je pokrenut na inicijativu pojedinih mještana Gornje Britvice koji su bili uskraćeni za prijam signala i tako bivali “odsječeni” i ovim vidom komunikacije. U lipnju 2011. godine na adresu HT Eroneta Mostar, ispred Mjesne zajednice Izbično, upućen je dopis za izgradnjom odašiljača, no prioritet su imala neka naseljenija područja, te je ovaj projekt za Gornju Britvicu “ispao” iz ranijeg plana.

Ipak, u 2013. godini pokrenuta je procedura oko određivanja mikrolokacije i izgradnje odašiljača, a potom i ishođenje potrebne dokumentacije, što je proteklih nekoliko dana rezultiralo početkom izgradnje, piše Izbicno.info

U narednim danima trebala bi uslijediti izgradnja kontejnera, zaštitne ograde i priključka struje na odašiljač. Već postavljeni, 24-metarski stup trebao bi omogućiti bolji signal mobilne mreže, a kako su nam priopćili iz HT Eroneta, tehnički bi bilo omogućeno da se, konačno, i u malobrojnim domaćinstvima Gornje Britvice mogu začuti zvona fiksnog telefona.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.