U subotu 20. godišnjica stradanja Joze Leutara

Dvadeseta godišnjica stradanja zamjenika ministra Federalnog ministarstva unutarnjih poslova Joze Leutara navršava se u subotu 16. ožujka.

Izaslanstvo Federalne uprave policije, u znak sjećanja na lik i djelo pokojnog Leutara, izvršit će postrojavanje policijske jedinice i polaganje vijenca na spomen obilježju koje se nalazi u Alipašinoj ulici u Sarajevu, najavljeno je iz FUP-a.

Podsjetimo, Jozo Leutar teško je ranjen 16. ožujka 1999. godine u 8 sati ujutro, nakon što je krenuo na posao službenim vozilom VW golf III u kojem je s njim bio službeni vozač.

Približavajući se naselju Ciglane, u blizini tadašnje zgrade Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država automobil je eksplodirao.

Gačić otkrio tko je odgovoran za ubojstvo Leutara, hrvatskih policajaca, Kafadara, Križančevo selo…?

Leutar je životno ugrožen prebačen u bolnicu Koševo, gdje je nakon 12 dana izgubio bitku za život te preminuo u Univerzitetsko-kliničkom centru Sarajevo 28. ožujka 1999. godine.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Zašto Mektić ovaj slučaj nije ispitao? Sigurno se boji da ga muslimani opet ne stave na tapet zbog ratnih zločina. A Leutara su oni ubili, Alijina zelena bagra i AID. Pas mater!

  • Sramotnih 20 god…Ministar Mektic, Mijo Kresic i mnogi drugi zvanicnici nista nisu poduzeli da ovo rijese.. Naj krivlji su nasi politicari u izvrsnoj vlasti koji sute, tule, mule vec evo 20 god. I onda poloze vijenac pokojnom Leutaru. Ptice na grani znaju otprilike tko je izvrsioc a i narucioc ovog gnusnog teroristickog cina. Da sluzbe hoce raditi ozbiljno na ovom slucaju, redmetu isle bi samo obrnutim tedosljedom od ovog do sada. Znaci tko je uklanjao dokaze, tko je i kako medijski u krivom smjeru informirao javnost i osnovno MinistarMehmed Zilic iz tog vremena i Faik Lusija koji su zataskavali, prikrivali tragove zlocina zajedno sa agentima AIDA i usmjerili sve to u pogresnom smjeru optuzivsi nevine hrvate a i samog vozaca Leutara. Svatkom normalnom je jasno kuda to vodi ali ocito su ti isti nalogodavci i izvrsioci i danas mocni u bosnjackim krugovima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.