U Srebrenici se obilježava 24. godišnjica genocida nad Bošnjacima

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari danas će biti obilježena 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica i obavljen pokop identificiranih žrtava genocida iz srpnja 1995. godine.

Nakon komemoracije bit će pokopani posmrtni ostaci 33 žrtve genocida.

Najmlađa žrtva koja će biti pokopana u Potočarima ove godine je Osman Cvrk rođen 1979. godine. U trenutku ubojstva bio je maloljetan, imao je svega 16 godina.

Najstarija žrtva koja će ove godine biti pokopana je Šaha Cvrk, koja je imala 82 godine kada je ubijena i ujedno je i jedina žena koja će u Potočarima biti pokopana ove godine.

Pokopani će biti i otac i sin, Zaim i Fuad Pilav. Također i braća Mujić, Fahrudin (25) i Zijo (28) te braća Isaković. Asim Isaković je u trenutku kada je ubijen imao 20 godina dok je njegov brat Kasim bio samo dvije godine stariji.

U Podrinje identifikacijskom centru u Tuzli nalazi se još 140 identificiranih žrtava, ali uglavnom zbog nekompletnosti posmrtnih ostataka obitelji se još nisu odlučile za pokop.

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari do sada su pokopani posmrtni ostaci 6.610 žrtava genocida, a traga se za još više od 1.000 nestalih Srebreničana.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.