U Splitu uhićen bjegunac iz Čapljine

Dvanaest godina nakon što je u Splitu i Makarskoj opljačkao tri mjenjačnice te u međuvremenu počinio niz oružanih pljački u BiH, u Splitu je konačno u samom središtu grada uhićen bjegunac Dragan Milošević (34), rodom iz Metkovića, s adresom prebivališta u Čapljini, piše Slobodna Dalmacija.

On je u kolovozu 2004. ušao u mjenjačnicu ”Sistem-Trade” u Splitu i usmjerio pištolj prema djelatnici koja mu je dala oko 10.000 kn. To mu nije bilo dovoljno pa ju je odgurnuo i nasilno otvorio blagajnu, uzevši ukupno oko 21.000 kn. Nakon nekoliko dana u Makarskoj je ”napao” mjenjačnicu ”Sirena”, a pobjegao je s oko 43.000 kn, što je ponovio i početkom kolovoza 2005., kada je oteo oko 72.000 kn.

Identificiran je zahvaljujući snimkama videonadzora. U trenutku kad ga je još krajem 2008. ŽDO Split optužio zbog ova tri razbojstva, Milošević se nalazio na izdržavanju zatvorske kazne od pet i pol godina u KP-u Zenica, i to zbog pljački banaka na području Mostara, Čitluka, Sarajeva, kao i zlatarnice u Sanskom Mostu. Potom je i teško ranjen u glavu u Ljubuškom, kada je htio opljačkati dilera deviza, piše Večernji list.

Nakon oporavka pravosudnom pogreškom pušten je iz pritvora pa mu se bio izgubio svaki trag. Njegov partner M. Bilić je u Širokom Brijegu zbog toga već osuđen na 5 i pol godina zatvora.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.