U školi pretučen desetogodišnjak, a slučaj nije prijavljen policiji

Novi slučaj vršnjačkoga nasilja zabilježen je među učenicima, a jučer je u sarajevskoj Osnovnoj školi Umihana Čuvidina, općina Novi Grad, pretučen desetogodišnji učenik.

Portalu Klix.ba obratio se njegov otac (ime poznato redakciji) ispričavši da su učenici od 14 godina njegova desetogodišnjega sina zatvorili u WC i pretukli ga.

“Na velikom odmoru su ga zatvorili u WC, maltretirali i tukli. U školi nema kamera, a najgore je što to nisu htjeli prijaviti policiji. Ja sam policiju sinoć obavijestio, a dijete mi je ozbiljno ozlijeđeno i bilo je u bolnici”, ispričao nam je otac i dodao kako je najgore što su ga pretukli dječaci stariji od njega.

“Svi su znali osim nas, roditelji su posljednji saznali. Policija je bila s nama u bolnici i upoznali smo ih sa situacijom”, dodao je.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije potvrđeno nam je da se ovaj nemili slučaj dogodio te da je otac ozlijeđenoga dječaka dolazio u Policijsku stanicu Novi Grad prijaviti slučaj.

Direktor OŠ Umihana Čuvidina Aziz Mulahmetović za Klix.ba je kazao da je učiteljica na velikom odmoru zatekla kako se dječaci tuku u WC-u.

“Evidentirali smo slučaj o kojem govorite. Međutim, mislim i da je jednim dijelom do roditelja. Trebaju malo više razgovarati s djecom kako se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali. Danas ćemo organizirati sastanak s roditeljima djece koja su sudjelovala u tuči. Mislim da se ovakva događanja ne bi trebala ‘promovirati’, ima mnogo pozitivnijih stvari o kojima možemo govoriti”, kazao je direktor OŠ Umihana Čuvidina.

Prema njegovim riječima, dječak koji je pretučen je bio prilično povučen, a Mulahmetović smatra da je trebao više razgovarati s roditeljima i upozoriti ih ukoliko je otprije imao problema.

Posljedice vršnjačkoga nasilja mogu biti ozbiljne, a bosanskohercegovačka javnost prvi se put ozbiljno zabavila ovim problemom nakon smrti Mahira Rakovca, dječaka koji je u prosincu prošle godine izvršio samoubojstvo jer je, kako tvrde njegovi roditelji, bio žrtva vršnjačkoga nasilja.

(www.jabuka.tv)
7 komentara

 • LAŽEŠ DIREKTORE
  Učiteljica nije našla učenika u WC.-u, već je dijete pretučeno i zaključano u WC. Kasnije kada su neki učenici htjeli u wc, obavijestili su nastavnika da je zaključan.Tada je nastavnik otključao WC i našao učenika unutra.Želio je da se odmah obavijeste roditelji ali škola nije dozvolila.Dijete je jako povrijeđeno jer je nastradala jetra.Trenutno se sumnja da je dijete dobilo i dijabetes,
  Kamere u školi su isključene baš zbog ovakvuh slučajeva, da javnost ne saznala.

 • Glupog izgovora ovog ravnatelja okrivit roditelje povučenog dječaka da nisu razgovarali sa svojim djetetom pa je zato povučen,a o divljacima koji su pretukli djete i njihovim sličnim roditeljima ništa…uzas

 • Treba ravnatelju skole to isto ucinit sto je dozivio pretuceni djecak ,i ne samo pretucen i jos gore .
  Dok vi okrivljujete tihu djecu bahata se izivljavaju .
  Tako ste okrivili i Mahirove roditelje a oni trazili istinu i da se zastite djeca.
  Zalosno svi se sramite posla koji ne radite a posteno ste placeni.
  Zrtve okrivite za sve Sramota!

 • Gospodin Aziz nedaj Boze da vase vlastito dijete ,sto je ovaj sutljivi djecak dozivio i ko zna kako ce jadnik zivjet ?
  Svi koji okrenete glavu od nevolje sramite se ,ucinite nesto za ime Boga.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.