HNŽ napustilo 39 liječnika, troje protekloga tjedna

Doktor

Predsjednik Liječničke komore HNŽ-a doc. dr. sc. Antonio Sesar izjavio je kako je u posljednjih šest godina iz Hercegovačko-neretvanske županije otišlo 39 liječnika.

”Tomu treba pridodati i jedan broj mladih liječnika, a vjerujte mi, nije beznačajan, koji su neposredno nakon završetka fakulteta napustili zemlju i nisu ni pokušali tražiti posao, pa ih zato ni nemamo u evidenciji Komore.

Zabrinjavajući je upravo trend odlazaka, od ukupnoga broja ove godine ih je 17 zatražilo ispisnicu, a samo prošli tjedan njih troje”, upozorio je Sesar.

Dodao je kako je najviše liječnika otišlo u Njemačku, iako ih ima od Irske do Katara.

”Ovaj odlazak liječnika govori o krizi društva, jer društvo koje ne skrbi za svoje mlade i pametne ljude i nema baš blistavu budućnost. Ako uložite i trud i novce u obrazovanje liječnika, a to nisu male brojke, pa ga pustite da ode, imate čisti gubitak, i ljudski i stručni i financijski, prenosi Večernji.ba.

Možda se netko od njih i vrati i obogati nas svojim znanjem i iskustvom, ali nisam siguran koliko će to biti čest slučaj”, smatra Sesar te napominje kako isključivi razlozi odlaska liječnika nisu materijalne prirode.

”Često možemo čuti kako odlaze zbog osjećaja nesigurnosti i izostanka perspektive ili zbog većih mogućnosti stručnoga napredovanja i usavršavanja”, kazao je Sesar.

(www.jabuka.tv)
6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.