U sklopu Posuškog lita održana večer ikavice – Jabuka.tv

U sklopu Posuškog lita održana večer ikavice

Četvrta po redu Večer ikavice održana je večeras u sklopu Posuškog lita u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak podružnice Posušje i Općine Posušje.

Tijekom večeri posjetitelji su imali prilike čuti recitacije pjesama na ikavici koje su u sklopu natječaja odabrane od strane povjerenstva Napretka.

Tako su predstavljeni radovi:
Ikavicom se ponosi Ivana Polića; Moj zavičaj Luke Budimira; Srce bira, ne mater i ćaća Božene Pandža; Didovina Sandre Karamatić; Noću Josipa Polića; Mali Iko i pratar i velika čikolada Marine Alerić-Bebić, Zbogon, grade moj Antonije Mandurić; Čobanice Miljenke Koštro te Rvacki glas u vrimenu Sanje Đerek.

Vale i male naziv je predstave Željke Galić koju su u nastavku programa uprizorili, i pobrali ovacije publike, Anka Galić, Ana Srebrović, Tomislav Jukić i Jozo Kolobarić. Ovaj igrokaz u četiri čina adaptirala je prof. Jasminka Petric, a dočarao je nazočnima kako su se zabavljali naši stari u dugim zimskim noćima.Na kraju je uslijedila podjela nagrada sudionicima, navodi web stranica Općine Posušje.

Treba navesti kako je u sklopu ovog događaja postavljena i izložba slikarskih motiva nastalih pod mentorstvom Martine Tomić, akademske slikarice i Srećka Sliškovića u sklopu ovogodišnjih Kamendana.

U sklopu 7. Posuških kamendana održana likovna kolonija

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.