U Sisku održan Susret hrvatske katoličke mladeži

Rijeka od 30 tisuća mladih slila se u Sisak iz svih krajeva Hrvatske, susjednih zemalja, ali i Njemačke, Austrije i Švicarske na Susret hrvatske katoličke mladeži pod geslom “U svjetlosti hodimo”.

Autobusi hodočasnika pristizali su tijekom subotnjeg prijepodneva, nakon čega su kod katedrale formirali procesiju koja je prodefilirala gradom Svetog Kvirina do središnjeg mjesta okupljanja ispred crkve posvećene prvom sisačkom biskupu.
“Kao Hrvat iz dijaspore velik mi je doživljaj vidjeti toliko mnoštvo mladih okupljenih oko istog cilja”, kaže za zagrebački Večernji list Petar Gaković iz Subotice.

Kroz trosatni duhovni program vjernici su se pjesmom, molitvom i slavljenjem pripremali za svetu misu koju je predvodio kardinal Josip Bozanić uz brojne biskupe i svećenike.
“Okupljeni u ovolikom broju svjedočite da ima vjere i duha mladeži među hrvatskim katoličkim narodom. Tek u Kristovu svjetlu možemo raspoznati tko smo i koja je naša životna zadaća. Čuvajmo se privlačnosti lažnog sjaja u blještavilu svjetovne ponude”, poručio je u propovijedi mons. Mijo Gorski, predsjednik Odbora HBK za mlade.

Pozvao ih je da bez straha uđu u brak i osnuju obitelji, ali da se uz Kristovo vodstvo uključe i u politički i kulturni život. Za idući SHKM 2014. godine izabran je Dubrovnik.

Mladi su se sinoć uputiti obiteljima, u čijim su domovima ugošćeni. Nedjelja će im proteći u druženju s domaćinima, razgledavanju grada te župnim misama, nakon čega će otputovati kućama.

Pogledajte nekoliko fotografija koje vam donosi Jabuka.tv:

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.