U Širokom Brijegu započele pripreme cheerleading reprezentacije BiH za EP

Drugu godinu zaredom pripreme cheerleading reprezentacije Bosne i Hercegovine za Europsko prvenstvo održavaju se u Širokom Brijegu.

Ovogodišnje Europsko cheerleading prvenstvo održava se u Oslofjordu u Norveškoj.

Bosna i Hercegovina sudjelovati će u uzrastu pred juniora. Izbornica reprezentacije je Nikolina Čolak, a u stručnom stožeru reprezentacije još su i trenerice Seada Mukanović, Iva Sesar i Valentina Kraljević.

Ovo je drugi put da Bosna i Hercegovina sudjeluje na Europskom cheerleading prvenstvu koje će prema najavama biti najveće do sada. Cheerleading je jedan od najmasovnijih sportova na svijetu i broj sportaša uvelike raste iz godine u godinu te se čeka njegova prezentacija na Olimpijskim igrama. Sport je već primljen u članstvo Olimpijskog međunarodnog odbora, a od 2025. godine biti će uključen po prvi put na Svjetske igre, a pokreće se i balkansko prvenstvo po uzoru na ostale sportove.

Sportašima je uvedena i doping kontrola, a cheerleading sport je već prezentiran na Zimskim Olimpijskim igrama. Međutim ipak je odlučeno da zbog prirode sporta cheerleading bude uključen na ljetne Olimpijske igre.

Europsko prvenstvo u Norveškoj održava se od 28. do 30. lipnja 2024. godine, a Olimpijska televizija prenosit će uživo.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.