Muskova objava označava i službeni kraj za Twitter

Elon Musk je u travnju 2022. godine najavio preuzimanje Twittera, da bi pola godine nakon toga dovršio akviziciju tešku čak 44 milijarde dolara.

Kada je stekao potpuno vlasništvo i kontrolu nad kompanijom, odmah je krenuo s velikim promjenama te je započela tranzicija iz društvene mreže Twitter u platformu za sve X. Zanimljivo je kako je Elon Musk još 1999. godine lansirao kompaniju na domeni X.com, koja se na kraju spojila s PayPalom.

Prije sedam godina Musk je ponovno stekao vlasništvo nad tom domenom otkupivši je PayPala, no sve do nedavno nitko nije znao zašto ju je kupio i kakvi su njegovi planovi s X-com. Nakon preuzimanja Twittera, odnosno najave rebrandinga te društvene mreže u X, ta se odluka čini jasnijom.

Kako smo već više puta pisali, Muskovo preuzimanje kompanije pratile su brojne promjene koje su mnogima nisu svidjele, uključujući i otkaze za tisuće zaposlenika. Od tada je društvena mreža izgubila dio korisnika, a njena je tržišna vrijednost značajno pala, piše Zimo.hr.

Ipak, Musk ima svoje dugoročne planove o platformi X kao aplikaciji za sve – osim klasične društvene mreže, prema njegovoj viziji, X bi trebao postati i komunikacijska aplikacija putem koje ćemo moći razgovarati s drugim osobama, ali i koja bi nam trebala zamijeniti novčanike.

Unatoč promjeni imena, zanimljivo je kako je platforma X i dalje koristila domenu Twitter.com. Kada su se korisnici prijavljivali na ovu mrežu i kada su objavljivali s nje, to su radili na domeni Twitter.com, a ne X.com. Od prošlog kolovoza Muskova tvrtka krenula je u promjenu domene i prebacivanje s Twittera na X. Ta je tranzicija, prema Musku, sada gotova. Svi glavni sustavi sada su na X.com, objavio je na svojoj društvenoj mreži.

Treba naglasiti da se i dalje neke objave mogu prikazati na adresi Twitter.com, no riječ je o malom broju objava te rezultati ovise o nekim uvjetima poput jesu li korisnici prijavljeni na platformu X.

Kako su komentirali na The Independentu, s ovom Muskovom najavom Twitter je, kao internetska stranica, sada je u potpunosti mrtav.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.