U Širokom Brijegu proslavljen 52. rođendan Darija Kordića

Na samom početku predstavljanja knjige „Dario Kordić” u prepunom kinu Borak u ime organizatora predstavljanja Matice hrvatske Ogranak Široki Brijeg nazočnima se obratio predsjednik Predrag Kožul, posebno pozdravivši nazočne suprugu i sina Daria Kordića Veneru i Vladimira Kordića, te zahvalivši svima koji su pomogli oko izdavanja ove knjige i predstavljanja, organiziranog u povodu 52. rođendana Darija Kordića. „Postoje ljudi koji svojim djelima ostave trag u prostoru i vremenu. Dario je zasigurno jedan od njih”, rekao je Kožul, istaknuvši kako je kroz knjigu o Dariju zapravo ispričana cijela priča o jednom narodu i njegovoj borbi za goli opstanak.

Urednik knjige i jedan od predstavljača Miroslav Piplica, s nazočnima je podijelio svoja osobna iskustva iz susreta s Dario Kordićem, naglasivši kako je u nekoliko navrata Dario pred njim ponovio izjavu: „Ovo je moj križ, meni je dodijeljen i ja ću ga ponosno nositi”. „Poznajući Darija, promišljao sam ovih dana o tome kako se on osjećao u prigodi ovih 15 rođendana koliko ih slavi u zatočeništvu. Siguran sam da mu je ovaj jedan od najljepših, jer je u mislima večeras s nama, ovdje u Širokom Brijegu”, kazao je Piplica, nakon čega se izravno obratio Kordićevom sinu Vladimiru: „Vladimire, tvoj tata je častan čovjek i hrvatski domoljub koji izdržava kaznu bez bilo kakve dokazane mu krivnje, a ne nikakav zločinac!”, na što se cijela dvorana podigla na noge i pozdravila burnim pljeskom.

knj1

„Političaru Dariju Kordiću suđeno je zbog zločina i propusta počinjenih od strane drugih, nad kojima Kordić nije imao zapovjedne niti bilo kakve druge nadležnosti. Za potrebe presude režirana je sramna teza o navodnoj dvostrukoj crti zapovijedanja, koja je bez ikakvih materijalnih dokaza pretočena u Kordićevu 25-godišnju zatvorsku kaznu. Istodobno, oni koji su to učinili nisu ni pokušali podići optužnicu protiv Veljka Kadijevića i Blagoja Adžića. Sad bi mi svi skupa trebali vjerovati da su oni heroji, a Dario Kordić zločinac. Međutim, istina je suprotna i to će vrlo skoro izići na svijetlo dana”, rekao je između ostalog jedan od autora knjige Mladen Pavković, pozivajući nazočne da ustanu i burnim pljeskom čestitaju rođendan hrvatskom vitezu Dariju Kordiću. U ime obitelji, nazočnima se obratio general Zlatan Mijo Jelić. Zahvalivši se priređivačima knjige na prikupljenim i objavljenim činjenicama, Jelić se posebice zahvalio svima onima koji za sve ovo vrijeme nisu zaboravili Darija Kordića i njegovu obitelj. (hrsvijet.net)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.