U Širokom Brijegu privedeni Sirijac, Kurd i dvojica Turaka

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova ŽZH-a, Policijske uprave Široki Brijeg, u subotu su u rutinskoj kontroli zaustavili taksi koji se kretao iz smjera Mostara, a u kojem su se, uz vozača, nalazila četiri strana državljana.

Kako neslužbeno doznaje Večernji list, sve četiri osobe bile su muškarci u dobi od 28 do 45 godina. Budući da je rutinskom kontrolom utvrđeno kako osobe nemaju validne dokumente, pristupilo se daljnjoj proceduri. Naime, radi utvrđivanja identiteta osobe su privedene u Policijsku postaju u Širokom Brijegu te su vrlo brzo predane Službi za strance koja je dalje postupila s njima.

Prema neslužbenim informacijama, jedna od privedenih osoba je bio državljanin Sirije, jedan je bio Kurd, dok su ostala dva najvjerojatnije turski državljani. Policijskim službenicima ŽZH-a komunikacija s njima je bila otežana s obzirom na to da je samo jedan od njih govorio engleski jezik. Motivi njihova dolaska u Široki Brijeg ostali su nepoznati te je pretpostavka kako su tu bili samo u prolazu. Naime, krajnji cilj je najvjerojatnije bio prelazak granice s Republikom Hrvatskom.

”Taksist ih je vjerojatno trebao dovesti do blizine granice i tu ih ostaviti kako bi pješice prešli državnu granicu”, navodi izvor Večernjega lista.

(www.jabuka.tv)


18 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.