U Širokom Brijegu predstavlja knjigu znanstvenik koji je uvršten u 2% najboljih u svijetu

Predstavljanje knjige ”Priručnik za hrvatsku politiku” autora prof.dr.sc. Matka Marušića, održat će se u ponedjeljak, 17. lipnja, s početkom u 19:00 sati u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu.

Predstavljanje knjige profesora emeritusa, književnika i svjetski poznatog liječnika organizira Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg.

”Priručnik za hrvatsku politiku” je knjiga, pisana u poznatom Marušićevu stilu jasnih rečenica, prožeta s dozom humora i dojmljivim prispodobama, ali i kritična i argumentirana, kojoj kako u Predgovoru kaže autor, nije svrha dokazivanje već informiranje o onom što je on kao znanstvenik koji poziva na argumentaciju, ocijenio jako važnim i najbližim istini.

Namijenjena je onima koji o politici razmjerno mnogo znaju, ili misle da mnogo znaju, onima koje politika zanima, a navlastito onima koji se politikom bave ili se žele njome baviti i koji razumiju političke vijesti i komentare koje prenose mediji.

U interaktivnom razgovoru s autorom o temama iz knjige te suvremenim problemima i izazovima hrvatske politike govorit će politolozi Goran Kutle, Ivan Kraljević i Marko Lucović.

Matko Marušić svoj je radni vijek proveo na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu kao profesor emeritus, a jedno vrijeme bio je i dekan.

Bavio se istraživanjima u području imunologije tumora, imunogenetike, presađivanja koštane srži, kliničke imunologije, filozofije znanosti, politike uređivanja znanstvenih časopisa i medicinske izobrazbe. Objavio je 200 znanstvenih radova koji su citirani 4.200 puta, pa je uvršten među 2 % najboljih znanstvenika u svijetu.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

9 komentara

  • Matko svaka čast, vi ste pravi naučnik i dobro je da dođete da ovi naši poludoktori vide kako izgleda pravi doktor.

    • Maksa sram te bilo. U svakom zitu ima kukolja, ne mozes zbog jednog doktora okaljati cijelu profesiju, ljudi svaki dan zivote spasavaju a placa im je ravna konobarskoj. Svaki dan! Koliko si ti zivota spasio otkad si se rodio do danas??

  • Bit ce zasigurno vrlo zanimljivo vece. Steta sto nije proucavao utjecaj ekonomsko-politickog sustava, rata, trauma… na zdravlje drustva i pojedinca, dusevno i fizicko, ili i jedno i drugo jer je covjek nedjeljiva cjelina. Pogotovo sto je i sam zivio u dva sustava; u autoritarnom socijalizmu i u kapitalisticko-demokratskom sustavu i u oba djelovao i kao znanstvenik i kao ljecnik, covjek najblizi ljudima.

  • Lik koji je svojedobno u Otvorenom doslovno izvaljivao za umirovljenike teškog socijalnog stanja sljedeće: nitko ne kopa po kontejneru tko ne bi trebao kopati. Drugi izvaljeni biser za ljude koji su zaglavili s kreditima (tada je bio aktualan švicarac): tko ih je tjerao da dižu kredite, kad ih ne mogu vraćati.

    Nakon ovoga, prikazivanje dotičnoga kao filantropa u najmanju ruku je dobra šala ili oksimoron.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.