Poslušajte propovijed fra Ivana Sliškovića na Humcu koja je mnoge oduševila i rasplakala

Blagdan svetog Ante proslavljen je u četvrtak na Humcu kod Ljubuškom.

Večernju svetu misu predvodio je širokobriješki franjevac fra Ivan Slišković.

Njegova propovijed mnoge je oduševila, rasplakala, duboko dirnula te potaknula na razmišljanje, kako ja doživljavam Božju riječ, da li se mijenjam nakon što hodočastim sv. Anti, nasljedujem li njegov primjer, postajem li slični njemu ili ostajem isti? Molim li se Duhu Svetom? Da li se stidim svjedočiti svoju vjeru pred drugima?

Sveti Ante je bio zahvaćen Duhom Božjim, vatrom Duha Svetoga rekao je fra Ivan te dodao: On je svjedočio za Krista, ne samo riječju, jezikom nego djelom i životom!” Za koga ja svjedočim, bojim li se ja svjedočiti za Isus Krista? Jesam li ja zapaljen vatrom Duha Svetoga?

(www.jabuka.tv | Foto: Župa sv. Ante Padovanskog Humac)

13 komentara

 • Propovijed ko propovijed ništa specijalno.Lanjske godine su hvalili propovijed fra Valentina Vukoje.Ono šta će ti 3 kuće,2 stana itd.Jeli dirnula ove što su se prepoznali, nije niti će.Neki dan je Papa Franjo naložio da propovijedi nebi trebale biti duže od 8 minuta.Ova od Fra Sliškovića je 14 minuta, dakle preduga.Za 8 minuta ko je govornik može se sve bitno reći,a mi vjernici nešto zapamtiti.

  • Papu postujem kao poglavara crkve,no 8 min propovjed za cijelo Evandjelje je kratko.
   Ako zelimo uci dublje u to razmatranje je potrebno kao i do sada 20 min.
   Volim ici na Sv Misu i srcem se uprisutniti zato ne bih zeljela da mi oduzmu tu duhovnu snagu i ucenje o zivotu naseg spasitelja.I ne treba zaboraviti da je za Oltarom Kristov duh koji govori a ne svecenik.Svako dobro vam zelim.

 • Moji fratri davno ste trebali napadati političare a ne biti uz njih i bogate koji sve pokradose naročito partijasi HDZ,gdje zivimo,tuga ,a ostale jadne ljude ko je*
  ZDS i kralj Tomislav II.💙♥️

 • Nažalost, mi smo danas u skladu s onom – magarac u Rim, magarac iz Rima.

  Dobra je propovijed, razumljiva običnom puku. Ko je šta upamtio, to je već nešto drugo…

 • Pozdrav fra Ivanu. Naslov propovjedi ne odgovara niti je rasplakala niti oduševila. Čujte pa ćete vidjet. Ovo je jedna uobičajena i fina propovijed i to je to.

 • Moj narode, ne budite zlobni, fra Ivan je baš fino rekao ono što je bitno za život jednog vijernika
  Mlad pametan i skroman. Širokobriješki framaš

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.