U Širokom Brijegu počela ”Operacija kino”

“Operacija kino”, projekt putujućeg kina Sarajevo Film Festivala otvorena je sinoć u Širokom Brijegu. Program u ovom bh. gradu trajat će do 19. ožujka, a projekcije će se održavati u kinu Borak.

Za širokobriješke ljubitelje filma Operacija kino predstavit će bogat filmski program.

Nakon filma “Ovo mora da je to mjesto”, Paola Sorrentina kojim je otvorena Operacija kino, u narednim danima publika će imati priliku pogledati: “Svjetla grada” Kenana Musića iz programa Punk Cinema, film “Sveti motori” reditelja Leosa Caraxa, “One”, rediteljice Malgorzate Szumowske, te film “Policajci” Nadava Lapida.

Operacija kino u Širokom Brijegu biće zatvorena u utorak, 19. ožujka projekcijom filma “Tabu”, reditelja Miguela Gomesa.

Poseban filmski program pripremljen je i za širokobriješke mališane. U okviru ovog programa za najmlađe ljubitelje filma, u subotu i nedjelju, biće prikazana dva filma: “Koko i duhovi” Daniela Kušana i “Tajna kuće krokodila” reditelja Cyrilla Bossa.

Filmovi za najmlađe su sinkronizirani, a projekcije će se održavati s početkom u 16 sati.

Večernje projekcije filmova Operacije kino održavati će se u kinu Borak s početkom u 20 sati, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

Inače, “Operacija kino” je filmsko-obrazovni program koji Sarajevo Film Festival realizira u suradnji s Transylvania International Film Festivalom, Sofia International Film Festivalom i Istanbul International Film Festivalom, a uz podršku MEDIA Mundus EU i Norveškog veleposlanstva u Sarajevu.

Programi se razlikuju od zemlje do zemlje, mjesta do mjesta, ali osnova je ista: kvalitetan program i festivalsko iskustvo gledanja filmova postaju garant povratku publike kvalitetnom filmu u kino salama i ljetnim kinima izvan festivalskih dana i uobičajenih festivalskih gradova.

Projekt je nastao s ciljem razvoja filmske umjetnosti u BiH i lakšeg pristupa filma široj publici, što kao krajnji cilj ima povratak kina u svakodnevnicu. Na ovaj način, Operacija kino podrazumijeva kino na putu koje ide u susret svojoj publici i nastoji djelovati na područjima u kojima su audiovizualni sadržaji, na filmskom platnu, do sada bili nedovoljno eksponirani. (Fena)

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.