U Širokom Brijegu ”pao” prvi vozač s digitalnim tahografom

U utorak u 13.30 sati, prilikom kontrole prometa na magistralnoj cesti M6.1, u mjestu Kočerin kod Širokog Brijega, policijski službenici Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH kontrolirali su teretno motorno vozilo marke Iveco, BH registarskih oznaka, opremljeno digitalnim tahografom, a kojim je upravljao L. B. (20) iz Viteza, navode iz MUP-a ŽZH.

Tom prilikom policijski službenici su izvršili nadzor kartice vozača pri čemu su evidentirali prekršaj iz čl. 8. Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za evidentiranje u cestovnom prijevozu BiH počinjen od strane vozača (vozač nije koristio tjedni odmor propisan čl. 3. navedenoga Zakona).

U skladu s odredbama čl. 37. navedenoga Zakona L. B. (20) će se uručiti prekršajni nalog kojim će mu biti izrečena novčana kazna u iznosu od 500,00 KM.

Podsjećamo, MUP Županije Zapadnohercegovačke je prva policijska agencija u Bosni i Hercegovini koja vrši kontrolu digitalnih tahografa, u skladu s odredbama Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za evidentiranje u cestovnom prijevozu BiH, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)20 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.