U Širokom Brijegu otvorena skupna izložba radova članova Udruge Vrba

Skupna izložba radova članova Udruge Vrba održana je u petak navečer u galeriji Vrba u Širokom Brijegu.

Radove je izložilo 16 članova spomenute udruge.

Nakon dvije godine kontinuirane izlagačke djelatnosti, sada već i kultne galerije Vrba u Širokom Brijegu, kao logičan slijed inercije događaja javila se potreba za osnivanjem istoimene udruge umjetnika, kroz koju će kanaliziranom komunikacijom, profiliranim praksama i akcijom djelovanje istih biti omogućeno i olakšano.

Udruga okuplja 16 članova, od čega 12 autora mlađe i srednje generacije, mahom iz Hercegovine, sličnih umjetničkih tendencija i ambicija, neovisno o razlikama među pojedinim likovnim rukopisima.

Zanimljiva izložba u Širokom Brijegu: Autorica sliko-crteže i instalacije radila sa svojom djecom

Ono što ih međusobno povezuje je jednaka želja za djelovanjem, promjenama i pozitivnom pridonošenju specifičnoj, ali i široj društvenoj zajednici.

Ciljevi udruge su definirani kao pridonošenje razvoju društvene i kulturne aktivnosti, umjetnosti, turizma, očuvanje kulturne baštine te jačanje kapaciteta putem edukacija, međunarodne suradnje, partnerstava kao i njegovanje i unaprjeđivanje kulturnog nasljeđa i očuvanje identiteta.

Prepoznajući njihove težnje kao ispravne, potrebno ih je podupirati na različitim razinama, makar i svojom prisutnošću. Radi toga kao pojedinci ne smijemo prolongirati vlastitu odgovornost već u skladu sa svojim kapacitetima poticati rast i širenje već navedenih pravih vrijednosti.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.