U Širokom Brijegu otvorena izložba fotografija s francuskim kulturnim znamenitostima

U četvrtak, 26. kolovoza je u širokobriješkoj Narodnoj knjižnici otvorena izložba France eMotion – le voyage animé.

Izložba je postavljena u sklopu Mediteran Film Festivala. Pripremljena je u suradnji Francuskog Veleposlanstva u Bosni i Hercegovini, Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini, Udruge EKO ZH, Mediteran Film Festivala i Narodne knjižnice Široki Brijeg.

Izloženo je 28 fotografija proširene stvarnosti kojom se prikazuju francuske kulturne znamenitosti.Navedena izložba je spoj umjetnosti i novih tehnologija. Izložbu je otvorio gospodin Jean- Christophe Thiabaud, direktor Francuskog Instituta u BiH i savjetnik za kulturu i znanstvenu suradnju Francuskog Veleposlanstva u BiH.

Za razgledavanje izložbe potrebno je preuzeti i instalirati besplatnu aplikaciju France Emotion i nanijeti mobilni telefon prema izloženoj slici koja postane animirana. Pozivamo sve ljubitelje umjetnosti da dođu i prepuste se putovanju kroz francusku kulturnu baštinu.

Izložba ostaje otvorena u širokobriješkoj Narodnoj knjižnici do 3. rujna 2021. godine.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • kakve vezeinaju francuske kulturesa našin kulturan jerje naša gaženai gašena iopćenito zatirana afrancuskaje kolonialna iosvajaška kultura porobljavanja etotoliko

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.