U Širokom Brijegu otvorena izložba 10. Eko kolonije, prihod ide u humanitarne svrhe

Izložba radova nastalih na 10. likovnoj Eko koloniji od 10. – 15. rujna u Blidinje Park & Nature prostoru održana je u četvrtak u Širokom Brijegu u hotelu Park.

Riječ je o likovnoj koloniji u kojoj je sudjelovalo 60 studenata s Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo, Akademije likovnih umjetnosti Banja Luka, Fakultet likovnih umjetnosti Beograd, Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg, Akademije primjenjenih umjetnosti Rijeka, Fakultet likovnih umjetnosti Cetinje, Fakultet umjetnosti Niš, i Akademije likovnih umjetnosti Trebinje.

Koordinatorica kolonije Kristina Ćavar kazala je kako je izloženo 27 slika, akril na platnu, pastel suhi i slično.

Pola slika je opremljeno, pola nije. To smo prilagodili kupcima i njihovoj kupovnoj moći. Nama je prioritet da se što više slika proda i da se što više novaca u plati na račun centra Marija, naša nada, kazala je Ćavar u razgovoru za portal Jabuka.tv.

Kristina Ćavar

Slike sadrže blidinjske motive, jezero, šumu, zalazak sunca. Različite su likovne tehnike u smislu likovnog izričaja koji su studenti koristili, dodaje Ćavar naglašavajući kako izložba sadrži kvalitetne slike.

David Naletilić, projekt menadžer Udruge Eko ZH kazao je kako je sama likovna kolonija nastala prije 10 godina na inicijativu studenata Akademije likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu.

Sva djela koja inače nastaju na eko koloniji prodaju se i novac se donira udrugama koje rade s djecom s poteškoćama u razvoju, dodaje Naletilić.

Istaknuto je kako je cilj prodati što više slika kako bi se pomoglo Centru Marija naša nada

Ivan Ćuže ispred Udruge EKO ZH naglasio je kako je ova izložba koja se održava dugih 10 godina jedna pozitivna priča, posebno jer se čitav prihod od prodaje slika ide u humanitarne svrhe.

Mislim da se preko ove izložbe otvara prostor i za razvoj turizma, stvaraju se nove vrijednosti, ljudi se međusobno priližavaju, a nadam se kako ćemo u budućnosti ovu akciju uspjeti i proširiti, rekao je Ćuže za portal Jabuka.tv.

Na izložbi je istaknuto 27 vrlo zanimljivih rezultata

 

Sponzor ovogodišnje likovne Eko kolonije je Američko veleposlanstvo u Sarajevu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.