U Širokom Brijegu obilježen Međunarodni dan invalida

U povodu 3. prosinca Međunarodnog dana invalida, Udruga osoba s invaliditetom Županije Zapadnohercegovačke je sada već tradicionalno osmu godinu zaredom obilježila ovaj dan u hotelu Royal u Širokom Brijegu. Druženje osoba s invaliditetom i njihove rodbine, prijatelja i gostiju potpomogli su Vlada ŽZH, Općina Široki Brijeg, Služba za zapošljavanje ŽZH Grude i ZZO Grude Početak obilježavanja Međunarodnog dana invalida počeo je Svetom misom u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu. Misno slavlje je predvodio fra Dane Karačić, koji je na poseban način u propovijedi naglasio probleme osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji.

Poseban gost večeri bio je širokobriješki glazbenik Ivan Mikulić koji je svojim nastupom oduševio nazočne istaknuvši da je počašćen pozivom Udruge na obilježavanje njihovog dana. Program je vodila Jasminka Mikulić. U uvodnom dijelu večeri, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom  ŽZH  Zora Mikulić je pozdravila sve nazočne a posebno osobe s invaliditetom i zahvalila Vladi ŽZH i načelniku Općine Široki Brijeg bez čije podrške ne bi bilo moguće na ovako svečan način proslaviti Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Nakon toga se osvrnula na aktivnosti Udruge koje su obilježile proteklu godinu kao i na događaje i odluke važne za sve osobe s invaliditetom. Informacije o najnovijim aktualnostima vezano za prava invalida iznio je predsjednik Udruženja invalida BiH, Zijad Arapčić. Nazočnima se obratio pozdravnim govorom i načelnik općine Široki Brijeg Miro Kraljević koji je svojim dosadašnjim radom pokazao veliko razumijevanje za potrebe osoba s invaliditetom.

Kulturno zabavni dio programa otpočeli su prigodnim recitacijama učenici  Prve Osnovne škole iz Širokog Brijega koja radi po posebnom programu s kojima je Udruga ostvarila odličnu suradnju. Na samom kraju nazočnima se obratio širokobriješki gvardijan fra Sretan Ćurčić, koji je prikladnim riječima naveo nazočne na duboko razmišljanje o vrijednostima duhovnog života i važnosti poštivanja jedni drugih a pred Bogom smo svi isti. Zabavni dio su upotpunili novinar, pisac i humorist –  Frano Vukoja, te duo Zdena i Muza. Ovogodišnji  moto obilježavanja 3. prosinca- Međunarodnog dana osoba s invaliditetom glasi: ”Uklanjanje prepreka do stvaranja inkluzivnog društva pristupačnog svima”, kojim se želi ukazati na potrebu prilagođavanja pristupa ne samo objektima i zgradama nego i obrazovnom i zdravstvenom sustavu te tržištu rada.

Fotogaleriju donosi Vam Jabuka.tv:

(www.jabuka.tv | Drago Martinović)

13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.