U Širokom Brijegu dvodnevni Međudržavni susret hrvatske književnosti

Južnohrvatski ogranak Društva hrvatskih književnika u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske Široki Brijeg i Maticom hrvatske Opuzen organizira II. međudržavne susrete hrvatske književnosti 2018.

Planirani program u Širokom Brijegu trajat će dva dana, četvrtak i petak, 19. i 20. travnja 2018. godine.

Program počinje u četvrtak, kada će se u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg održati okrugli stol od 11 do 13 sati, na kojemu će se i svečano predati članska iskaznica DHK novoprimljenome članu fra Vendelinu Karačiću.

U 15 sati predviđeno je primanje kod gradonačelnika Širokoga Brijega Mire Kraljevića i predsjednika Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenka Ćosića, nakon čega slijedi obilazak Franjevačke galerije, franjevačkoga samostana u Širokome Brijegu, ALU Široki Brijeg, rodne kuće fra Janka Bubala i fra Jakova Bubala u Turčinovićima te ranokršćanske bazilike u Mokrome, koja datira iz petoga stoljeća.

Završetak prvoga dana bit će opet u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg, gdje u 20 sati počinje književna večer za Širokobriježane.

Program će završiti u jutarnjim satima u petak, gdje je u 9.30 sati predviđeno gostovanje pjesnika u Gimnaziji fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu, uz organiziranu priredbu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.