U RS-u zabrana kretanja zbog Đurđevdana, ukida se obaveza nošenja rukavica

Zabrana kretanja u Republici Srpskoj bit će na snazi od srijede u 15:00 sati do četvrtka u 5:00 sati, a ukida se i obaveza nošenja rukavica na javnim površinama, potvrdio je u utorak entitetski premijer Radovan Višković.

Taj prošireni policijski sat uvodi se zbog slave Đurđevdan (6. svibnja).

Od 7. svibnja u RS-u bit će na snazi i nova satnica ograničenja kretanja, koja se sada pomjera s 20:00 na 22:00 sata i trajat će do 5:00 sati.

Sve dok struka ne kaže drugačije, ostaje na snazi policijski sat u tom vremenu, potvrdio je Višković na konferenciji za novinare i napomenuo da je liberalizacija mjera uslijedila nakon stavova nadležnih stručnih osoba.

Najavio je da se od srijede ukida obaveza nošenja rukavica na javnim površinama, ali ostaje obaveza nošenja zaštitnih maski.

U zatvorenim površinama će se, kaže, nositi maske.

Nakon sjednice entitetskog Stožera za izvanredne situacije, Višković je rekao da će osobama starijim od 65 godina biti dozvoljeno kretanje od 7.00 do 13.00 sati svim danima.

Entitetski premijer je rekao da će od 11. svibnja, uz poštivanje svih zaštitnih mjera, biti dozvoljen rad frizerskim i kozmetičkim salonima, autoškolama, restoranima, kafićima, roštiljnicama, privatnim stomatološkim ambulantama, javnom prijevozu na gradskim i republičkim linijama, teretanama na otvorenom, predškolskim ustanovama…

Hoteli, hosteli, kina, kazališta, dječje igraonice, škole, po mišljenju struke, još ne mogu početi sa svojim aktivnostima, rekao je Višković.

Usvojena je i odluka o podjeli 18 respiratora za sve bolnice u tom bh. entitetu, a Učenički dom u Doboju bit će stavljen u funkciju za pozitivne osobe na koronavirus, a koje nemaju značajnije zdravstvene tegobe.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(Fena)

4 komentara

  • EJ, JABUCARI! KAKO MORETE OVO OD SRAMOTE OBJAVIT! IMAMO I MI SVETOG JURU, ZASTITNIKA BIOGRACA, NA 23.4.! OKUTIMO TILOVINOM VRATA, RUVO VANI IZNIT DA SE NE IZGRIZE! A NE NEKI SVECI TAMO OKOLO!

  • Mile svoje sunarodnjake opako trenira. Valjda vidio od Vucica kako se to radi… Lakse krasti kad uvedes policiski sat sa policijom, milicijom koja ti je lojalna..

  • Ovo je preslo sve mjere. Kakva vise zabrana, priroda odradila svoje. Zatoplilo i virus se ugasio. Nalozise nas opasno

    • Hoce Li vaziti zabrana i za Milu jer on uvjek krsi naredbe i zakone. Ode u Srbiju bez karantena a Vucic se pridrzava i ne trci do Mile preko granice.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.