U Republici Srpskoj najavljen skoriji kraj epidemije koronavirusa – Jabuka.tv

U Republici Srpskoj najavljen skoriji kraj epidemije koronavirusa

Republika Srpska se bliži završetku epidemije koronavirusa, što potvrđuju lakši simptomi zaraženih u posljednje vrijeme i konstantno smanjenje broja hospitaliziranih pacijenata, izjavio je zamjenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Srpske Nenad Stevandić.

Stevandić je rekao da se praćenjem broja zaraženih, težine simptoma i broja oporavljenih, koji je u RS odavno prešao 60 %, može reći da je zdravstveni sustav položio ispit.

Nismo imali situacije da nekome fali respirator, intenzivna njega ili ležanje u bolnici na težem ili lakšem odjelu. Uvijek smo imali viška kapaciteta prihvatiti pacijente u slučaju većih potreba, istaknuo je Stevandić, koji je i šef Tima za praćenje mjera i preporuka Republičkog stožera za izvanredne situacije.

Prema njegovim riječima, pred RS je sada borba da se ne javi neki novi slučaj virusa, kao što se dogodilo u pojedinim dijelovima BiH, pa i Srbije.

Još da to prebrodimo i nadamo se da ćemo vrlo brzo proglasiti kraj epidemije, istaknuo je Stevandić, govoreći o današnjim ohrabrujućim podacima da je u Srpskoj zabilježeno samo jedno novozaraženo lice od 475 uzoraka testiranih u protekla 24 sata.

On je naglasio da virus postoji i da nije nestao, iako ima slabiji intenzitet, ali je ukazao na potrebu da se i dalje drži socijalna distanca uz maksimalnu higijenu ruku i životnog i radnog prostora.

Prema informacijama kojima raspolaže Srna, ukupan broj Covid-19 pacijenata u bolnicama i UKC-u Srpske 13. svibnja iznosio je 185, a 28. svibnja 100, što je znatno smanjenje. U UKC-u je 13. svibnja bilo 96 zaraženih pacijenata, a 28. svibnja 31.

(Srna)


1 komentar

  • Kraj epidemije.corona virusa to da , a pocetak socijalno-ekonomskog rata , smjene vlasti , ulicnih protesta ,nemira pa i zveckanje oruzja… kako u srbiji tako i u bih , jebao vas naslov vas… pripremite ljude sta ce se desavati i kako se zastiti od onoga sto sledi u skorije vreme… !!!!!!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.