U Posušju čak 12 mladića i djevojaka kandidati za redovnički red

U Posušju je u proteklih nekoliko godina došlo do pravog procvata duhovnih zvanja.

Jako zanimljiv podatak objavljen je tijekom tradicionalnog susreta duhovnih zvanja u ovome gradu.

Čak deset mladića kandidati su za franjevce te dvije djevojke kandidatkinje za časne sestre.

Inače, krajem ove godine u Posušju će se održati dvije mlade mise.

(www.jabuka.tv)
26 komentara

 • Pametno bolje ito nego na bauštela ili u njemačku uhladovini a ne triba učit jezik a kad završiš za pet šest godina e onda je ala maka samo triba znat glumi t i lipo priča narodu kako pošteno živit a ti posvom pametno bome aferim ja mislim da će bit toga sve više u ercegovinu jer koće po vlakom zvizdanu radit

 • to zna bit tako, generacijski se desi da u jednoj generaciji okine, i onda pola ih figurativno rečeno završi u svećeničkom redu, neka Bogu hvala, ali Bogu hvala ako je poziv došao istinski Ogozgo, jer nažalost ima i među njima onih koji nisu ušli , otišli u svećenike i časne sestre iz više duhovne onostrane pobude već iz nekih dr.razloga, posebice je jedan razlog – neuspjele ljubavne veze, razočarenje u ljubavi, razočarenje suprotnim spolom, zatim ima i psihičke depresije koja je pogotovo zadnjih godina izražena u mlađih naraštaja, i opet kažem na kraju Bogu hvala za sve one koji su osjetili duhovni poziv od Božje strane za svećenštvom, ali bilo šta drugo a što ne spada u poziv od Boga koji se mora osjetiti unutra, bilo koji drugi razlog – nije dobra stvar, i ako netko zbog takvog razloga (neuspjele i neostvarene i razočaravajuće ljubavne veze, depresija, i slično) odlazi i odlučuje se za svećenički red – za takve je bolje da nikad ne idu u svećenike, a i btw.svaki pravi svećenik, pogotovo oni karizmatični, će potvrditi isto ovo što navodim, a i čak papa Franjo je govorio o ovome na ovaj način. Puno sreće i Božjeg blagoslova svima onima koji su osjetili istinski duhovni poziv od Boga da se odluče biti svećenikom ili časnom sestrom!

  • dobro i razocarenje u ljubavi moze rezultirat Bozijim pozivom kasnije, nitko ne zna Bozije puteve, koje su visoko iznad nas, no zabrinjava ako je to tako da je puno vise muski nego zenski sto biraju taj poziv, zar je danasnjim curama tako tesko se odreci nekih stvari….

 • meni si dragi i dobri ,i svi smo samo ljudi,ali oni imaju blagosovljene ruke ,oni su nas most do neba ,Bog ih blagosovijo i cuvao,jos fra Milanove zivopisne propovjedi-super su

 • Kojih stvari???Mislis odrec se majcinstva??Pa naravno da je to tesko.Tesko se odrec i ocinstva , ali zene bas zive za dan kad ce postat majke …naravno ako je volja Bozija.

 • Posuški pratrisu bili žakari pa braću skućili totije krim organizacija čast pojedinim fratrim ali svejeto gluma evo koje da ima fratar brata ada nema po sedmero ili desetero dice pa nebi mogli odranit niti jedno a ovi jadni ko nema u pratrinama nikoga pomalo na bauštela jedvo a dvoje troje sve se zna nije narod lud barem u posuškom općini nije to po božjem

 • njihovi zivoti nisu kao nas obicnih. i u zivljenju. oni imaju poseban pogled na svijet i to je jedno cudo. to su nadljudi. imaju moc u sebi. to je darovano od Boga. jer su ga to pitali.

  • vidi se da si ili sam svećenik ili netko je od tvojih svećenik! ovako, dijelom si točan a dijelom nisi, zašto i čemu sve svrstavat u istu korpu, istina nije to što si ti napisao već je istina to da među njima ima i takvih kao što veliš ali ima i onih koji nisu dostojni tog poslanja, naravno nadam se i mislim da je veći udio ovih prvih, no ponekad ovi drugi znaju iskakat u plan (mediji, društv.mreže,bavljenje svim i svačime prije svega politikom širenjem mržnje prema drugačijima kroz medije itd) i bacat time pogrešnu iskrivljenu sliku o svećenicima koji su u velikoj većini zapravo skromni i ponizni, ne zanima ih niti imaju profile na fbu twiteru i slično di prosipaju svako malo svoje neke stavove, već ponizno i skromno rade u svojim župama, papa Franjo je tu jasan bio, nema mjesta tome da svećenici se bave populizmom kao i politikom, to ne tvrdim ja već papa Franjo, i sad je druga stvar što je netko i mnogi među nama protiv pape Franje.

 • ” Spomenuvši francuskog teologa de Lubaca Papa je istaknuo da je duhovna svjetovnost najgore zlo koje se može dogoditi Crkvi. ”’ — ovo je nedavno rekao papa Franjo! Znači treba ovo dobro izvući i podcrtati – duhovna svjetovnost je NAJGORE ZLO što se može dogoditi Crkvi – KAŽE PAPA FRANJO! — da li se možda ovo tiče i naših svećenika ?! odgovor je naravno jasan kao dan. Opet sve se svodi na to kako gledamo na papu Franju, a nažalost i među našim fratrima ima onih koji ne vole papu Franju, i svaki takav fratar treba biti izopćen iz crkve jer je on odmetnik, nek osnuje svoju sektu onda može je nazvati i mrzitelji pape i slično, ali ne možemo glumit kršćane katolike i ko fol naše fratre a u isto vrijeme pljuvat i kontrirat po papi Franji ! to jednostavno ne ide, jer onda nismo niti kršćani niti katolici već smo neka obična sekta, katotalibani, — na nama je i zajedno s našim svećenicima – kojim ćemo putem ići! hoćemo li ići putem maksimalnog povjerenja i poštovanja pape Franje, ili nećemo? – ja sam definitivno za papu Franju, a sve ostale pljuvačine kontra pape Franje, su mi stupidne i pseudo-vjerničke.

 • Hvala im, neka ih, molimo za njih…iz kakvih god pobuda da su otišli neka su. Bog je velik i sve okreće na dobro onima koji ga ljube

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.