U petak ”Širokobriješka večer” u Zagrebu

Tradicionalno godišnje okupljanje Širokobriježana u Zagrebu ”Širokobriješka večer” održat će se u petak, 2. prosinca, u restoranu Gastro Globus na zagrebačkom Velesajmu s početkom u 20.00 sati.

Uz moto ”Čovjek bez zavičaja je kao stablo bez korijena” i ”Samo su obitelj i zavičaj nezamjenjivi” održat će se još jedna ”Širokobriješka večer” u Zagrebu .

Širokobriješka večer tradicionalno je godišnje okupljanje Zagrepčana i Hrvata iz drugih gradova i mjesta koji su podrijetlom iz Širokog Brijega.

Prvenstveni cilj organiziranja ovakvih susreta je međusobno druženje, upoznavanje, pomaganje i zadržavanje povezanosti Širokobriježana i prijatelja sa svojim rodnim gradom – Širokim Brijegom i Hercegovinom.

Uz brojne visoke uzvanike iz društvenog, znanstvenog, kulturnog, gospodarskog, sportskog i političkog života Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine u programu će sudjelovati ”Širokobriješki dukati” i gosti iznenađenja, koji su zaduženi za glazbeni dio večeri i zabavnu atmosferu na plesnom podiju restorana Gastro Globus do ranih jutarnjih sati.

Tijekom večeri bit će prikazan dokumentarni film o povijesti izgradnje crkve i samostana u Širokom Brijegu, koji je, osim duhovnog, središte i kulturnog, obrazovnog i društvenog života zapadne Hercegovine od svojih početaka do danas.

Cijena ulaznice za odrasle osobe iznosi 200 kuna, a za studente i mlade 100 kuna.

Za sve dodatne informacije i upite vezano za kupovinu ulaznica, poklone za tombolu ili financijsku pomoć pri realizaciji večere kontaktirajte Zavičajnu zajednicu na navedene brojeve telefona -Anton: 098/ 237 714 , Luka: 097/635 0363 i Ana: 098/ 9467 989.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.