U pet koraka sami očistite klima uređaj

Klima-uređaj vjerojatno je najpoželjnija stvar tijekom ljetnih mjeseci u domu, ali nemojte čekati velike vrućine da ga po prvi put uključite.

Kako bi besprijekorno radio i pritom bio dobar za vaše zdravlje, obavezno ga prije svake ljetne sezone temeljito očistite iznutra.

Zamislite što je sve u filteru zapelo i tijekom svih ovih mjeseci stajalo i taložilo se.

Prljavi filter znači, vjerovali ili ne, prljav zrak koji udišete, a to nije nešto što želite sebi i svojoj obitelji.

Umjesto da zovete profesionalce da obave posao (a i to je legitimna opcija), zašto ne biste sami zavrnuli rukave i pripremili klima-uređaj za novu sezonu hlađenja?!

Možda se čini kompliciranim, ali zaista nije. Samo slijedite sljedeće upute:

  • Sigurnost je na prvom mjestu, stoga najprije isključite uređaj iz struje.
  • Potom skinite prednju masku klima-uređaja. Obično se ona skida vrlo lako, jednostavnim potezanjem prema sebi. Na nekim je uređajima maska ipak pričvršćena vijcima i u tom vam slučaju treba odvijač.
  • Sada vjerojatno gledate u filter, koji se nalazi upravo iza prednje maske uređaja. Jednostavno ga izvadite, ali pazite na eventualne oštre objekte koji bi mogli stajati iza njega.
  • Odnesite filter do sudopera/umivaonika/kade. Ovisno o količini prljavštine koja je unutra, najobičnije ispiranje toplom vodom trebalo bi biti sasvim dovoljno. Ako ne, možete upotrijebiti sapun ili deterdžent za rublje te iščetkati četkicom za zube.
  • Na kraju, pobrinite se da je filter potpuno suh prije nego što ga vratite na početnu poziciju. Stavite ga na mjesto s kojeg ste ga skinuli. Obično se čuje “klik” koji sugerira da je filter pravilno postavljen. I to je sva mudrost!

Želite li još temeljitije obaviti posao, pogledajte sljedeći video, u kojemu se vidi šta smijete, a šta ne prilikom čišćenja klima-uređaja:

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.