Akcija List 1: SIPA i UNO BiH oduzeli više od 10 tona duhana

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i pripadnici Uprave za neizravno oporezivanje BiH započeli su u srijedu rano ujutro akciju kodnog naziva ”List 1” zbog neovlaštenog prometa duhanom, koja se izvodi u suradnji s pripadnicima MUP-a Tuzlanske županije, MUP-a Županije Sarajevo, MUP-a Republike Srpske i Policije Brčko distrikta.

Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, pretreseni su objekti na deset lokacija na području općina Tuzla, Bijeljina, Srebrenik, Gradačac, Brčko, Sarajevo i Istočno Sarajevo zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo organizirani kriminal, u vezi s kaznenim djelom nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto oko 10 tona duhana u listu pripremljenog za daljnju obradu, više od 1.000 kilograma sječenog duhana, dvije mašine za sječenje duhana, određene količina novca, mobiteli, SIM kartice i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

U akciji je do sada slobode lišeno šest osoba inicijala S.K., N.K., N.R., M.M., V.P. i Dž.Z.

Navedene osobe bit će privedene u službene prostorije SIPA-e u Regionalni ured u Tuzli, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će biti predane na daljnje postupanje Tužiteljstvu BiH. Četiri osobe pozvane su u službene prostorije SIPA-e, gdje će biti saslušane u svojstvu osumnjičenih.

(www.jabuka.tv)

33 komentara

Komentiraj: