U ovom restoranu poslužuju vas majmuni i rade to odlično – Jabuka.tv

U ovom restoranu poslužuju vas majmuni i rade to odlično

Fuku-chan je 17-godišnji majmun koji se uživio u ulogu imitirajući svog kolegu Yat-chana, a vlasnik restorana, Kaoru Otsuka, odlučio ga je zaposliti. Tako će vam stalni mušterije opisati slučaj u ovom restoranu u japanskom gradu Utsunomiya. I nije šala.

Makaki majmuni u ovom neobičnom restoranu rade već 29 godina. Fuku-chana je Otsuka ugledao na planini i odlučio ga pripitomiti. I nije požalio.

Fuku-chan zasad donosi pribor i druge sitnice, a njegov stariji kolega Yat-chan je pravi profesionalac. On poslužuje piće, a gosti su oduševljeni njegovom snalažljivošću.

– Za stolom smo jednom uzviknuli ‘Još piva!’, a on ga je donio. Nevjerojatno je, čini se da razumije naše riječi – kroz šalu je kazao 62-godišnji Shiochi Yano, jedan od stalnih mušterija te dodao da ga Yat-chan sluša bolje od njegova sina.

Ljudi dolaze sa svim strana svijeta kako bi vidjeli makakije na djelu. Zadive ih vještine ovih majmunčića koji su redovno odjeveni u svoje komplete, prenosi 24sata.hr.

Tu i tamo pogriješe, ali nitko im ne zamjeri. Gosti im redovno ostave napojnice u soji, a Otsuka im plaća u bananama.

– Bliži su mi od obitelji. Cijeli dan sam s njima, s njima i spavam. Jednom kada sam se počeo brinuti o njima, nisam mogao prestati. Jednostavno su preslatki – kazao je Otsuka.

Makakiji uglavnom žive na jugu i jugoistoku azijskog kontinenta. Ima ih i u sjevernoj Africi te na Gibraltaru. Najsjevernija vrsta nastanjuje Japan.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.