U Narodnoj knjižnici HNŽ-a u Mostaru održan ‘Tulum slova’

Čitanje božićnih priča u Narodnoj knjižnici Hercegovačko-neretvanske županije u Mostaru, a na poticaj Širokobriježanke Maje Mikulić i uz suradnju ravnateljice Julijane Pavlović održano je u ponedjeljak, 22. prosinca u 12:00 sati.

Željka Šaravanja, Mirna Aleksić i Maja Mikulić čitale su priče književnih klasika Andersena, Dostojevskog i Selme Lagerlöf, te suvremenih autorica Cecilije Toskić, Blanke Kraljević i Maje Mikulić. Bio je to samo jedan u nizu događanja koje mostarska Narodna knjižnica i njezina agilna ravnateljica priređuju svojim sugrađanima, a uljepšali su ga učenici sedmih i osmih razreda Desete osnovne škole predvođeni diplomiranom knjižničarkom Sanjom Primorac.

Prema riječima organizatorica ovakav vid suradnje uvijek će biti dobro došao i svakako ga treba nastaviti, a sve u cilju propagiranja knjige i čitanja, tako da možemo očekivati sličan susret u Mostaru ili Širokom Brijegu.

”Mislim da baš u ovo predbožićno vrijeme treba sve nas podsjetiti što je smisao Božića, a to je najprikladnije kroz čitanje književnih djela. Kad poslušamo Božić djeda Martina ili Djevojčicu sa žigicama duboko ćemo se zamisliti i zastati u ovoj jurnjavi koju smo sami sebi nametnuli te ćemo se okrenuti pravim vrijednostima i smislu, istaknule su organizatorice na kraju programa.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.