Ljubušak lihvario i fizički napao sugrađanina

PU Ljubuški rasvijetlila je kazneno djelo Lihvarstvo u stjecaju s kaznenim djelom Nasilničko ponašanje, a za izvršenje istoga osumnjičen je V. R. (32), s prijavljenim prebivalištem u Ljubuškom.

Do prvih indicija o izvršenom kaznenom djelu Lihvarstvo policijski službenici došli su 15. prosinca, nakon što je 23-godišnji građanin iz Ljubuškog prijavio da mu je, dok se vozio u svom vozilu u blizini gradskog parka, V. R. (32) sa svojim vozilom pripriječio put, nakon čega ga je fizički napao i nanio mu tjelesne ozljede.

O tim saznanjima PU Ljubuški izvijestila je Županijsko tužiteljstvo, te je u koordinaciji s postupajućim tužiteljem pristupila dokumentiranju izvršenog kaznenog djela.

Operativnim radom istražitelji PU Ljubuški došli su do saznanja da je izvršeno kazneno djelo Lihvarstvo na štetu četiriju građana s područja Ljubuškog.

U nedjelju poslijepodne 23-godišnji građanin prijavio je da ga je V. R. (32) fizički napao u jednom ljubuškom caffe baru nakon čega su policijski službenici lišili slobode V. R. (32).

Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je V. R. (32) počinio kazneno djelo Lihvarstvo na štetu četiriju građana, u stjecaju s kaznenim djelom Nasilničko ponašanje.

Policijski službenici PU Ljubuški jučer su priveli V. R. (32) na Županijsko tužiteljstvo, a istodobno je protiv istoga podneseno Izviješće o počinjenom kaznenom djelu zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Lihvarstvo iz čl. 298. st. 1. KZ-a FBiH, u stjecaju s kaznenim djelom Nasilničko ponašanje iz čl. 362. st. 1. KZ-a FBiH.

V. R. (32) danas će biti priveden pred suca za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom, uz prijedlog tužitelja za određivanje pritvora, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.