U MUP-u Republike Srpske radi svega 381 Bošnjak i 75 Hrvata!

U Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Srpske od 6.832 zaposlena, samo njih 498 ili 7,36 posto su pripadnici nesrpske nacionalnosti.

Od tog broja 381 osoba ili 5,56 posto su Bošnjaci,a 75 osoba ili 1,09 posto su Hrvati, dok su 42 osobe ili 0,6 posto pripadnici drugih nacionalnosti.

Najviše osoba nesrpske nacionalnosti, njih 152, raspoređeno je na rad u CJB Doboj, 125 ih je u CJB Banja Luka, a najmanje ih je u CJB Trebinje, svega 31.

U sjedištu MUPRS-a rade 43 osobe nesrpske nacionalnosti. U službi ministra rade tri, službi direktora policije četiri, u Upravi policije 22,a u Upravi kriminalističke policije i Upravi za pravne i kadrovske poslove po dvije. Uprava za materijalno-financijske i imovinske poslove zapošljava jednu osobu nesrpske nacionalnosti, u Upravi za policijsko obrazovanje su četiri osobe i Specijalnoj jedinici policije ih je pet.

Pitanje nacionalne zastupljenosti u organima MUPRS-a , počevši od policijskih stanica, preko centara sigurnosti, do vrha Ministarstva, nedavno je postavio zastupnik Kluba zastupnika SDP-SDA u Skupštini RS-a Senad Bratić.

Navedene podatke dobio je u pismenom odgovoru iz MUP RS-a. (Fena)

(www.jabuka.tv)2 komentara

  • Pa svakom je jasno kako se upošljava na natječaj i svaki sposoban a želi to raditi ne bira mjesto gdje je natječaj a u hercegovini ide po partiskoj liniji i udbaškoj tako je to moj sine e znali itko primali još hrvata u RS za policajca

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.