Osnovano Vijeće mladih u Posušju – najmlađoj općini u BiH

U petak u općinskoj vijećnici u Posušju održana je osnivačka skupština Vijeća mladih općine Posušje te su tako postali drugo osnovano Vijeće mladih u Zapadnohercegovačkoj županiji nakon Vijeća mladih Široki Brijeg.

Vijeće mladih općine Posušje osnovano je na inicijativu učenika Gimnazije fra Grge Martića, a čine ga članovi četiriju udruga: Apolo, Dnevni Boravak, Klub navijača ‘Torcida Posušje’ i Udruga za razvoj i unaprijeđenje civilnog društva ‘Primus’.

Za predsjednika Vijeća mladih općine Posušje izabran je Mate Lončar, student 2. godine politologije na Filozofskom fakultetu u Mostaru te donedavno i najmlađi općinski vijećnik u BiH.

Predsjednik Skupštine postao je Tomislav Bošnjak, a za njegovog zamjenika, Branko Crnogorac. Dok je mjesto predsjednika Nadzornog odbora pripalo Mati Kovaču.

Kratku prezentaciju na temu ”Vijeće mladih – partner u vlasti” održala je Amila Hodžić, koordinatorica Instituta za razvoj mladih – KULT koja je istaknula da je ovo važan korak ka osnivanju Vijeća mladih Zapadnohercegovačke županije, a da bi se to oformilo, potrebno je da se u još jednoj općini u ZHŽ osnuje Vijeće mladih. Time bi Vijeće mladih ZHŽ postalo šesto osnovano u Federaciji BiH i automatski stvorili bi se preduvjeti za osnivanje Vijeća mladih Federacije BiH.

Podršku svojim dolaskom na osnivačku skupštinu dali su ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ Helena Lončar, načelnik općine Posušje Branko Bago, predsjednik OV Posušje Ivan Lončar, službenik za mlade općine Posušje Vedran Majić te predstavnici Vijeća mladih općine Široki Brijeg, Livno, Tomislavgrada te grada Mostara.

vm_posusje_2

vm_posusje_1

vm_posusje_3

vm_posusje_4

vm_posusje_5

vm_posusje_6

vm_posusje_7

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.