U Mostaru zapaljene svijeće za osmero djece ubijene u ratu u Vitezu

Ispred spomen-obilježja poginulim braniteljima kod Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru u četvrtak su zapaljene svijeće i položeno cvijeće u spomen na pogibiju osmero djece u Vitezu, čiju je igru prekinula eksplozija granate ispaljena s položaja Armije RBiH.

Ispred spomen-obilježja zapaljeno je osam bijelih svijeća, a pored svake svijeće položene su bijele ruže.

Na dječjem igralištu, u naselju Podgradina, 10. lipnja 1993. godine na licu mjesta poginulo je petero djece, troje je preminulo u bolnici, dok je šestero djece ranjeno.

U eksploziji minobacačke granate poginuli su: Sanja Garić (1975.), njezin brat Milan Garić (1981.), Dragan Ramljak (1978.), Dražen Čečura (1978.), Boris Antičević (1983.), Sanja Križanović (1978.), te Augustina Grebenar (1984.) i njezin brat Velimir Grebenar (1981.).

U Vitezu obilježena 28. godišnjica stradanja osmero djece

Milanović: Prisjećamo se jednog od najtužnijih događaja u povijesti hrvatskog naroda u BiH

28. godišnjica ubojstva osmero viteške djece

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • dovoljno je bilo samo svijece objaviti, vjerujem da nitko od ovih mladica nije zelio sebe osobno promovirat vec pozvati na pravdu za ovaj uzasan zlocin koji se dogodio

  • Pitam se , a i druge, kako se o tom zlocinu prica 2021 god , a isti se dogodio 1993 god.Za mnoge nase vodje- politicare , a i bosnjacke , veci grijeh srusiti stari most nego ubiti osmero djece? Izgleda prije je stolica bila stabilna, a sada se drma.Trebalo je osuditi sestorku i proglasiti Hrvate u bih UZP pa da se netko probudi.Gdje je Hag? Znalo se to i 1993 – ce , ali nitko prstom nije mrdnuo do 2021.Zasto ?????

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.