U Mostaru zapaljena zastava BiH

U Mostaru je u petak zapaljena državna zastava Bosne i Hercegovine koja je na zgradi “Orca”, u kojoj su smještene institucije BiH, postavljena u četvrtak, potvrđeno je Feni iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

”Policijska uprava Mostar zaprimila je u petak u 10.00 sati dojavu da je zapaljena zastava na zgradi “Orca”, a nakon dojave na mjestu događanja obavljen je očevid”, kazao je glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić.

Dodao je kako policija provodi sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti da pronađu počinitelja ili počinitelje ovoga kaznenog djela.

U zgradi “Orca” smještene su Agencija za sigurnost hrane, Služba za zajedničke poslove institucija BiH, Centar za informiranje i priznavanje iz oblasti visokog obrazovanja, Konkurencijsko vijeće BiH, Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine, Agencija za unaprjeđenje stranih investicija u BiH, Državna regulatorna agencija za radijacijsku i nuklearnu sigurnost, Institucija obdusmena za ljudska prava BiH i Centar za uklanjanje mina u BiH.

Inače, nedavno je u jednoj od ovih institucija izvršena pljačka.

(Fena | Foto: Fena)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.