U Mostaru ''sahranjena'' ljudska prava

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava (YIRH) u BiH, organizirala je simboličnu ”sahranu” ljudskih prava Bosne i Hercegovini u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci. Cilj ove akcije bio je ukazati na nepoštivanje ljudskih prava građana Bosne i Hercegovine.

Danas, točno u podne, iz Ulice braće Fejić, krenula je kolona od nekoliko desetina mostarskih studenata i građana, noseći veliki transparent s natpisom ”Ljudska prava u Bosni i Hercegovini – počivajte u miru” te simboličkih sandukom. Kolona je od Fejićeve ulice stigla do Španjolskog trga te preko Ulice kralja Tvrtka i Ulice Nikole Šubića Zrinjskog došli ponovno na Španjolski trg gdje je i ”sahrana” održana.

Predstavnik Inicijative mladih za ljudska prava u BiH, održao je kratak govor u kojem je upozorio na trenutno stanje u našem društvu te istaknuo da se ljudska prava u BiH nemilice krše. Također je upozorio vodeće političare u BiH da što prije riješe ovu situaciju te rekao da mladi ne žele i dalje ”živjeti u ratu”.

Nakon ”sahrane”, održan je i scenski prikaz u kojem je nekoliko mladih na komičan način prikazalo stanje u Mostaru te ukazali na nepoštivanje i kršenje ljudskih prava.

Fotogaleriju donosi Vam Jabuka.tv:

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

6 komentara

    • zašto debiliziam? debil si ti, kako mrzim ljude koji samo znaju šutit, žugat na sve živo i pravit se veliki kritičari, svatko ima pravo izraziti svoje mišljenje javnosti

  • Debilizam? A što,ti imaš sva prava ? Plaća na vrijeme , prijavljen na puno radno vrijeme, regres,Božicnica,13-a plaća , na sudu ti se obraćaju sa poštovanjem kao i u svakoj ustanovi itd? Mora da si neki direktor u Elektri 🙂

  • Nažalost moram reći da ste u pravu, nemamo mi nikakva prava u ovoj našoj jadnoj državi. A nekako mi se čini da će još dugo počivati u miru, a do tada…

  • Četiri godine u ovu lijepu školu na slici redovito ići, da bi ravnatelj slične to izjednačio sa za četiri godine položenom školom.
    A živi od toga što djeca idu u redovitu školu….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.