Jeste li znali da je Bosna i Hercegovina kraljevina?!

BiH je već dvije godine kraljevina. Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Prijestolonasljednik dr.sci. Mensur Omerbašić, još je 2010. godine donio Akt o konstituiranju Kraljevine, da bi 05. prosinca ove godine donio Zakon sa ustavnom snagom o preuzimanju punog suvereniteta nad Bosnom i Hercegovinom uključujući ovlasti Visokog predstavnika čija funkcija time prestaje.

Zakon je upućen u izvršnu proceduru Parlamentarnoj skupštini, Predsjedništvu i Ustavnom sudu BiH, te na objavljivanje u Službenom glasniku.

Sve navedeno, dobili smo na redakcijski mail u obliku ”službenog” priopćenja. Pročitajte o čemu se radi.

Bosanska Kraljevska Porodica – Saopštenje za javnost

Bosanska Kraljevska Porodica Omerbašić Berislavić Nemanjić, obavještava javnost da je 5. decembra 2012. Nj.K.V. Princ Prijestolonasljednik dr.sci. Mensur Omerbašić donio Zakon sa ustavnom snagom o preuzimanju punog suvereniteta nad Bosnom i Hercegovinom uključujući ovlasti Visokog predstavnika čija funkcija time prestaje. Zakon je upućen u izvršnu proceduru Parlamentarnoj skupštini, Predsjedništvu i Ustavnom sudu BiH, te na objavljivanje u Službenom glasniku.

Osnov predstavlja Akt o konstituisanju Kraljevine, kog je Nj.K.V. donio 2010. te kao diplomatski protest uputio OHR-u, kao i na normama međunarodnog prava za zemlje s nasilno uzurpiranim suverenitetom.

U Bosni i Hercegovini ova uzurpacija se održava pravilno tj. vanjski suverenitet nad BiH uvijek obnašaju pojedinci-stranci i to u kontinuitetu od uspostave prve okupacione administracije tzv. Eyaleta Bosna 1527. pa sve do danas kad je nosilac te uzurpacije tzv. “Visoki predstavnik“ s ovlastima potkralja.

Pravilna uzurpacija je na ispravan način konzervirala i pravo naše loze koje je tako neupitno. Pri tome treba imati na umu da populizam u našoj zemlji nema tradiciju od barem 50-100 godina kao pravni standard za bezuslovni kraj monarhizma, i da se nijedan čelnik naše kraljevske loze nije dobrovoljno odrekao prava naše loze na suverenitet.

Naprotiv, to juris sanguinis pravo je, u današnjem okružju poštivanja ljudskih prava i sloboda, zagarantovano kao i sva prava na imovinu, porodična prava i dr. Npr. Sekcija III Haške konvencije iz 1907. (član 43, 55. i dr.), kao i slične odredbe ranijih i kasnijih povelja i sporazuma, garantuje pravo restauriranja silom prekinute monarhije tj. određuje da su zakoni silom zauzete zemlje vječni, a da je okupator tek administrator okupirane zemlje.

Pridržavajući se takvih odredbi međunarodnog prava, i svi dosadašnji suvereni de facto naše zemlje od 1527. su ostajali u okvirima izvanjskog administriranja, što predstavlja i potvrdu prava koje je Nj.K.V. sada preuzeo. Stoga je pravo Njegovog Visočanstva na suverenitet tj. svu vlast, najstarije pravo u BiH.

Na osnovu načela dinastičkog prava koja i suverenima de jure omogućuju da međunarodnopravno valjano donose i amendiraju ustavne zakone, Nj.K.V. je tako po isteku razumnog roka od 2 godine od gornjeg, dinastičkim pravom prepisanog, diplomatskog protesta (OHR-u), suspendovao Ustave u BiH i preuzeo puni de jure suverenitet: vanjski (međunarodno nezavisnu vlast) i unutarnji (teritorijalnu vlast).

O donošenju Zakona obaviješten je i dosadašnji kolonijalni upravnik tzv. “Visoki predstavnik“, čija je funkcija Zakonom ukinuta. Istovremeno je i simbolički domaći “suveren“ tzv. Predsjedništvo, raspušteno.

Zakonom se nalaže Parlamentarnoj skupštini da započne rojalistički postupak restauracije Kraljevine. Istovremeno se nalaže Ustavnom sudu da naredi upis sve tzv. “društvene“, tzv. “državne“ i tzv. “vojne“ imovine na ime Nj.K.V., pošto je to većinom i suštinski uzurpirano kraljevsko zemljište (Krune). Sve odluke svih komisija o toj imovini kao i granici poništene se.

Ustavni sud mora naložiti nižim organima da poduzmu mjere u cilju povrata kraljevskog nakita: statusnih kruna, žezla, prstenja, ogrlica i dr., a koje je 1871. bespravno otuđio biskup Rimokatoličke crkve Josip Strossmayer te iste potom sakrio u Hrvatskoj i dr. zemljama gdje ih se danas lažno predstavlja kao “dio hrvatskog kulturnog nasljeđa“ npr. prošli mjesec od strane predsjednika Hrvatske Josipovića tokom njegove službene statusne posjete Francuskoj.

 

Zakon sa prilozima se može preuzeti na portalu Bosanske Kraljevske Porodice www.kraljevskaporodica.ba 

(jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.