U Mostaru otvorena “Orijenta(liza)cija” Matka Vekića

U četvrtak je u večernjim satima u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Mostaru otvorena izložba “Orijenta(liza)cija” Matka Vekića, jednoga od najznačajnijih hrvatskih slikara mlađe generacije.

“Orijenta(liza)cija” je novi ciklus slika Matka Vekića koji čine dvije tematske cjeline – “Džihad” i “Maska slike Božje”.

Izložba je dio repertoara Mostarskoga proljeća – Dana Matice hrvatske 2017., a realizirat će se u suradnji sa zagrebačkim Muzejom za umjetnost i obrt.

>> Pročitajte i: Matko Vekić za Jabuka.tv: Djela govore o pravom Orijentu koji miruje u nama

Matko Vekić rođen je 1970. godine u Zagrebu, diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1995. godine, a od tada je priredio više od 40 samostalnih izložbi, bio je sudionikom likovnih kolonija u Hrvatskoj i inozemstvu, izlagao je na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i na međunarodnim likovnim manifestacijama. Više puta je nagrađivan, a djela mu se nalaze u fundusima Moderne galerije u Zagrebu, Muzeja za umjetnost i obrt, Galerije umjetnina u Splitu, u Zbirci suvremene hrvatske umjetnosti Filip Trade, Zbirci Erste Bank te u brojnim drugim javnim i privatnim zbirkama u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Izložba će ostati otvorenom do 11. svibnja u objema izložbenim dvoranama Galerije kraljice Katarine Kosače.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.