U Mostaru osnovan Klub novinara

Novinari u Mostaru jučer su osnovali Klub novinara Mostar, koji će štititi profesiju i zalagati se za slobodu izražavanja i zaštitu prava novinara. Na Osnivačkoj skupštini novinari su za predsjednika Kluba novinara izabrali dugogodišnju novinarku Ceciliju Petrović, a za tajnika kluba Mirsada Behrama. Članovi Upravnog odbora su novinari: Mijo Kelava, Faruk Kajtaz, Senada Malanović i Ilijana Azinović.

Klub novinara Mostar, koji će djelovati u okviru Udruženja/udruge BH novinari, ima za cilj stvaranje bolje suradnje među novinarima, boljih uvjeta rada, očuvanje dostojanstva profesije i edukaciju novinara.

Nazočni su se složili kako u Mostaru postoji mnogo problema sa kojima se suočavaju novinari i da je zbog toga bitno da se zajedno bore za svoja prava.

Faruk Kajtaz, član Upravnog odbora Udruženja BH novinari, kazao je da je udruživanje novinara jedini način na koji se mogu rješavati problemi i štiti profesija. Cecilija Petrović je kazala kako će Klub novinara biti mjesto za sve novinare Mostara i okoline.

“Pokretanje Kluba novinara treba da doprinese boljoj zaštiti novinara i stvaranja solidarnosti među novinarima. Klub će raditi projekte i biti aktivan u lokalnoj sredini ali bit će i mjesto za druženje. U narednom periodu trebamo naći adekvatan prostor za Klub i opremu“, kazala je ona.

Novinari Mostara su s jučerašnje Skupštine uputili podršku svim kolegama u borbi za svoja prava i pozvali sve novinare Mostara i okoline da postanu članovi Kluba novinara, stoji u priopćenju sa Osnivačke skupštine Kluba novinara Mostar. (Fena)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.