U Mostaru održana tradicionalna 10. biciklijada Djedova Božićnjaka

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana u Mostaru je u nedjelju održana tradicionalna, deseta po redu biciklijada Djedova Božićnjaka, koju organizira Mostarski biciklistički klub (BKM) u suradnji s Udrugom za promicanje biciklizma “Hercegovina Bike”.

Start i završetak biciklijade bio je ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, a odvozio se krug oko cijelog grada u dužini od oko 15 kilometara.

Danas je lijep i sunčan dan, imali smo stotine sudionika, bili su tu i naši gosti iz Imotskog i Sarajeva, a ono što me posebno veseli je jako velik broj djece koja su ponovno bila s nama. Imali smo i jedno promotivno iznenađenje, odnosno sustav javnih bicikala koje je Mostar dobio, a kojima su se građani danas vozili. U svakom slučaju, ovim događajem poslali smo jednu jako lijepu sliku iz Mostara, naglasio je predsjednik BKM-a Toni Zorić.

Direktor projekta “Nextbike” za Bosnu i Hercegovinu Ahmed Ćerimović kazao je kako će projekt gradskih bicikala u Mostaru najvjerojatnije biti u funkciji od 1. ožujka.

Danas smo imali simboličnu prezentaciju projekta, sve je već spremno, ali ćemo sačekati bolje vremenske prilike, pa će “Nextbike” u potpunosti profunkcionirati na proljeće, rekao je Ćerimović.

Istaknuo je kako će u Mostaru biti postavljeno ukupno 50 bicikala na osam lokacija.

Projekt smo izveli u suradnji s Gradom Mostarom, sufinancirao ga je Fond za zaštitu okoliša FBiH i drago mi je da će građani Mostara imati priliku koristiti ovaj sustav javnih bicikala, da će imati mogućnost korištenja bicikla kao prijevoznog sredstva, a svakako će to biti jedan novi oblik javnog prijevoza koji će za njih biti ekonomičan, pristupačan i ekološki prihvatljiv, ali svakako i dobar za njihovo zdravlje, istaknuo je Ćerimović.

Ispred Kosače upriličeno je fotografiranje Djeda Božićnjaka i građana Mostara, a druženje je nastavljeno u Zimskom gradu adventa na Šetalištu Nikole Šubića Zrinskog uz glazbu i božićne i novogodišnje delicije.

Kao i prethodnih godina, Djed Božićnjak je najmlađim Mostarcima koji su se zatekli na ulicama podijelio slatkiše i prigodne poklone.

Za sigurnost svih biciklista pobrinuli su se djelatnici MUP-a HNŽ.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.