U Mostaru održana studentska konferencija o položaju žena u BiH

Dana 06. i 07.12.2012. u Američkom kutku u Mostaru održana je Druga studentska konferencija pod nazivom ‘Osnaživanje žena i mladih u bosanskohercegovačkom društvu’.

Konferenciju su ispred US Alumni asocijacije u BiH organizirali: doc.dr. Marijana Sivrić, doc.dr. Marko Bevanda i mr.sc. Selma Raljević, a uz podršku Američkog veleposlanstva u BiH. Na konferenciji su sudjelovali studenti Sveučilišta u Mostaru, Univerziteta ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru i Univerziteta u Tuzli, a glavna govornica bila je gospođa Mirjana Penava, predsjednica nevladine organizacije ‘Forma F’ iz Mostara.

Teme konferencije, između ostalih, bile su sljedeće: položaj žena i mladih u BiH društvu; njihovo sudjelovanje u svim područjima života i demokracije; razvijanje sposobnosti vođenja i upravljanja kroz obrazovanje mladih; sudjelovanje žena u ženskim mrežama i nevladinim udrugama u BiH; diskriminacija žena i mladih; predrasude prema ženama; žene kao žrtve seksualne trgovine i ulične ekonomije, nasilje, mobing i sl.;
volonterski projekti mladih u njihovim obrazovnim institucijama i zajednicama; žene u književnosti: spisateljice i ženski likovi; rodni diskurs u svakodnevnom životu.

Ovogodišnja konferencija imala je za cilj potaknuti i osnažiti mlade u Bosni i Hercegovini i ojačati njihovu svjesnost o jednakosti građana u svim vidovima života. Također, cilj je bio ukazati na slabe točke BiH društva u (ne)jednakosti spolova u raznim područjima, kao što su ekonomija, politika, obrazovanje, zdravlje, pravo i slično, a u pravcu progresivnog napretka društva, navodi se u priopćenju Organizacijskog odbora. (bljesak.info)

(jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.