U Mostaru obilježen Dan civilne zaštite, uručene pohvale službama

U Gradskoj vijećnici Grada Mostara u ponedjeljak je obilježen 1. ožujka – Međunarodni dan Civilne zaštite, a koji se obilježava i kao Dan Civilne zaštite FBiH.

Stožer civilne zaštite Grada Mostara na sjednici održanoj 15. veljače, na prijedlog Službe Civilne zaštite i vatrogastva, donio je odluku o dodjeli priznanja i nagrada civilne zaštite u vidu Pohvale za sve službe koje djeluju u sklopu u sustavu zaštite i spašavanja Grada, navodi se u priopćenju Grada Mostara.

Pohvale je uručio gradonačelnik Mostara Mario Kordić koji je tom prigodom čestitajući Dan civilne zaštite istaknuo kako će se Grad u budućnosti još više angažirati na stvaranju kvalitetnih uvjeta i nabavci materijalno tehničkih sredstava za rad svih onih koji su uključeni u sustav Civilne zaštite.

Nagrađeni su zahvalili na činjenici da je njihov rad i djelovanje prepoznato te su istaknuli kako je u posljednje tri godine evidentan napredak u svim segmentima kada je u pitanju civilna zaštita i suradnja između njih Grada Mostara.

Posušje: Pokaznom vježbom i svečanom sjednicom obilježen Dan civilne zaštite ŽZH

Pohvale su dobili: Dom zdravlja Mostar, JU KB „Dr. Safet Mujić, „Veterinarska stanica Bišće polje“ d.o.o. Mostar, J.P. „Komunalno“ Mostar, J.P. „Vodovod“ Mostar, HP „Investing“ d.o.o. Mostar, Gorska služba spašavanja – Stanica Mostar, Hercegovačka gorska služba spašavanja Mostar, „Interventna spasilačka služba“ Mostar, „Sportsko-ekološka udruga Hercegovina“ Mostar, „RK Mostar“, Crveni križ Grada Mostara, DVD Park prirode Rujište, DVD Bijelo polje, DVD Jugoistok Blagaj, DVD Buna i DVD Polog.

U Gradu Mostaru od 2004. godine operativno djeluje Služba civilne zaštite i vatrogastva Grada Mostara, Stožer civilne zaštite Grada Mostara, a uz to danas i devet službi zaštite i spašavanja organiziranih u 17 pravnih subjekata i udruženja građana sa područja Grada Mostara koji zajedničkim djelovanjem spašavaju, štite i brinu za živote građana i građanki Mostara, ali i šire, pojasnili su iz Grada Mostara.

(www.jabuka.tv | Foto: Grad Mostar)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.