U Ljubuškom otklonjeni kvarovi koji su godišnje stvarali gubitke od 50.000 KM

Vodovodna mreža na dijelu općine Ljubuški je dotrajala budući da godinama nije adekvatno održavana, zbog čega se djelatnici JP Parkovi d.o.o Ljubuški svakodnevno suočavaju sa prijavom kvarova. S ciljem osiguranja što bolje opskrbe vodom, kao i ušteda na gubitcima ovih dana je saniran veliki kvar na dvije lokacije u Donjim Radišićima.

”Svakodnevno se na ova dva kvara gubilo preko 100 kubnih metara vode. Budući da 100 kubnih metara vode košta oko 120 KM, mjesečno se na ovaj način stvarao gubitak od skoro 4.000 konvertibilnih maraka”, navodi se u priopćenju JP “Parkovi” d.o.o Ljubuški.

Otklanjanjem ovog kvara uštede će se napraviti i na potrošnji električne energije budući da će pumpe sada raditi manje. Pored velikih gubitaka, kvarovi su utjecali i na normalnu vodoopskrbu potrošača iz dijela Gornjih Radišića i Mostarskih vrata, što je ovom prilikom otklonjeno.

Za rješavanje spomenutog kvara (nabavka potrebnog materijala, kopanje, te sanacija) tvrtka JP Parkovi d.oo Ljubuški izdvojila je ukupno 5000 konvertibilnih maraka.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.