Oštre kazne Veležu i Zrinjskom

Disciplinsko povjerenstvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine izreklo je visoke novčane kazne Borcu, Veležu i Zrinjskom, zbog propusta u organizaciji utakmica 23., odnosno 24. kola.

Najveća kazna izrečena je Borcu koji će morati u blagajnu NS BiH uplatiti 4.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Sarajeva, isticanja neprimjerenih transparenata i upotrebe pirotehničkih sredstava u većoj količini, priopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Velež je kažnjen s 3.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Slobode i upotrebe pirotehničkih sredstava, dok je Zrinjskom izrečena kazna od 3.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Borca i upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava. Navijačke skupine mostarskih klubova na tim utakmicama su proslavljale svoje rođendane uz veliku količinu pirotehničkih sredstava, a utakmica u Vrapčićima bila je prekinuta skoro 25 minuta, a ona Pod Bijelim brijegom nešto kraće.

Željezničar je kažnjen s 1.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Olimpica, isticanje neprimjerenih transparenata i korištenje megafona od navijača, a ista kazna izrečena je i Slobodi zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Mladosti, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanje tvrdih predmeta u teren te Travniku zbog propusta u organizaciji utakmice 22. kola protiv Borca. Tajnik kluba Smail Hodžić kažnjen je s 1.000 KM zbog kršenja Pravilnika ponašanja članova nogometne organizacije.

Kazna od 1.000 KM izrečena je Slaviji zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Zrinjskog i upotrebe pirotehničkih sredstava, te Sarajevu zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Radnika i upotrebe pirotehničkih sredstava.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.